NOVAK I RAFA SU I FAVORITI, ALI NISU DOMINANTNI KAO PRE! Godine čine svoje, a Cicipas, Tim, Rubljev, Medvedev, Zverev su sve bolji…

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVAK I RAFA SU I FAVORITI, ALI NISU DOMINANTNI KAO PRE! Godine čine svoje, a Cicipas, Tim, Rubljev, Medvedev, Zverev su sve bolji…

Nekadašnji teniski broj jedan Huan Karlos Ferero smatra da Rafael Nadal i Novak Đoković više nisu tako izraziti favoriti za osvajanje trofeja kao što su bili ranijih godina.

Pad u igri je nešto što bi se i očekivalo od tenisera koji su već uveliko prebacili tridesetu godinu, ali ne i kada je reč o Nadalu i Đokoviću.

Novak ima 33, a Rafa 34 godine, ali i dalje dominiraju svetskim tenisom jer je Srbin prvi, a Španac drugi igrač planete.

“Đoković i Nadal su ove godine pokazali da još imaju ambiciju i da su u stanju da se takmiče za najveće trofeje u ovom sportu. Ne bi me iznenadilo da osvoje još Grend slemova, ali mislim da će u 2021. biti i drugih favorita, igrača sa znatno većim šansama da osvajaju slemove. To neće biti samo Đoković i Nadal kao što je bio slučaj ranije. Dominik Tim bi svakako trebalo da bude jedan od tih momaka”, rekao je Ferero za “Tenis mejdžors”

U istoj priči je i Rodžer Federer, s tim što je Švajcarac sa 39 godina i povredama koje su ga pratile već ispao iz trke.

Od tri GS turnira ove godine, jedan je uzeo Đoković u Australiji, drugi Tim u Americi i treći Nadal u Parizu. Samo u Njujorku u finalu nisu bili ni Đoković ni Nadal i to zato što je Rafa odustao od američke turneje, a Novak zbog gafa i diskvalifikacije u osmini finala.

Samim tim, Ferero ne poriče da su Srbin i Španac i dalje favoriti, ali veruje da je njihov zenit već prošao. Imajući u vidu kako igraju Danil Medvedev, Stefanos Cicipas ili Andrej Rubljov, to se čini kao ispravna konstatacija.

“Naravno da ih i dalje smatram favoritima, ali ne tako izrazito kao ranije. Ljudi vide da Tim, Cicipas i Zverev imaju dobre šanse da ih pobede”, konstatuje Ferero.

Da podsetimo, Huan Karlos Ferero je tokom karijere osvojio 16 titula i zaradio je od turnira 14 miliona dolara, a prvi teniser sveta bio je septembra 2003. godine.

Nova.rs


Komentari