NOVAK NA TERENU VEĆ 7. FEBRUARA! Legendarni Holanđanin i šampion Vimbldona ga pozvao na turnir u Roterdamu! U INAT HEJTERIMA!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NOVAK NA TERENU VEĆ 7. FEBRUARA! Legendarni Holanđanin i šampion Vimbldona ga pozvao na turnir u Roterdamu! U INAT HEJTERIMA!

S obzirom na to da nije vakcinisan, postavlja se pitanje gde bi srpski teniser mogao da zaigra ove sezone jer sve veći broj turnira traži obaveznu vakcinaciju. Ali, ima onih koji to ne zahtevaju, poput turnira u Roterdamu odakle je dobio poziv.

Direktor takmičenja Ričard Krajiček je imao jasnu poruku za srpskog asa - da prekine odmor i da se uputi u Holandiju.

"Novak voli skijanje i obično u februaru posle Australijan opena ide na planinu da se oporavi. Mi u Holandiji pratimo pravila, ali Đoković nije prekršio nijedno pravilo i dobrodošao je kod nas. Što se njegove odluke tiče, ne bih to da komentaršiem, svako je slobodan da donosi odluku o sebi i svom telu", poručio je Krajiček.

Sada je sve na Novaku, a turnir u Roterdamu, koji traje od 7. do 13. februara donosi 500 poena. U igri je i prvo mesto na ATP listi koje Srbin može da izgubi ako Danil Medvedev ili Aleksander Zverev osvoje Australijan open. Na listi prijavljenih ove godine su upravo Medvedev, Stefanos Cicipas, aktuelni šampion Andrej Rubljev, Feliks Ože-Alijasim, Janik Siner...

Novak je do sada tri puta igrao na ovom turniru. Prvo 2006. godine kada ga je u četvrtfinalu zaustavio Radek Štepanek (Češka). Godinu dana kasnije je u polufinalu bio bolji Mihail Južnji (Rusija), osvjač turnira te godine. Treće učešće imao je 2010. godine i tada ga je pobedio Južnji koji je potom u finalu izgubio od Robina Soderlinga (Švedska).

Mondo

Komentari