NOVAKA NE MOGU SPREČITI, IGRAĆE NA ZAVRŠNOM MASTERSU! Pola sveta mu brani da igra i ništa mu ne mogu!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NOVAKA NE MOGU SPREČITI, IGRAĆE NA ZAVRŠNOM MASTERSU! Pola sveta mu brani da igra i ništa mu ne mogu!

Novak Đoković je ove sezone igrao tek nekoliko ATP turnira, ali i dalje ima veoma dobre šanse da se nađe na Završnom mastersu koji će sredinom novembra biti održan u Torinu. Iako mu nekoliko zemalja nije dozvolilo da nastupi na prestižnim turnirima jer nije vakcinisan, srpski teniser uspeo je da sakupi dovoljan broj bodova i - što je još važnije - iskoristi pogodnost koja se nudi velikim šampionima.

Iako je trenutno tek na 15. mestu u trci za Torino, Novak Đoković ima velike šanse da zaigra protiv najboljih jer mu pravilnik to dozvoljava. Kao grend slem šampion, Đoković ne mora da bude među osam igrača sa najvećim brojem bodova osvojenih u tekućoj sezoni. Pošto je na Vimbldonu stigao do 21. grend slema u karijeri, Đokoviću je sada važno da ostane u Top20 ove izuzetno zanimljive trke!

Za sada se čini da će srpski teniser uspeti da odbrani tu poziciju, a njegovi potezi u poslednje vreme govore da baš o tome razmišlja. "Moj plan je da igram Završni masters u Torinu. Znam da mi je potrebno da budem u Top20 tokom trke, a sada sam negde na 15. ili 16. mestu. Odlučio sam da igram Tel Aviv i Astanu, posle toga i Pariz, a nadam se i Torino", izjavio je Novak Đoković.

Zato se srpski teniser odmah nakon Lejver kupa tokom kojeg je uz penzionisanog Rodžera Federera bio najveća zvezda Đoković preselio na istok. Zaigraće na ATP turniru iz serije 250 u Tel Avivu gde neće imati snažnu konkurenciju, ali će to biti odlična provera za njega zbog duge pauze i problema sa bolom u zglobu koji su se pojavili u Londonu. Nakon toga će uslediti veoma jak turnir u glavnom gradu Kazahstana, gde će Novak Đoković pokušati da stigne do još važnih bodova. Za sada, njemu nije bitno da se "penje" na listi već samo da odbrani poziciju od tenisera koji ga "napadaju":

Trenutno stanje u ATP trci za Torino!

15. mesto - Novak Đoković, 1.970 bodova

16. mesto - Marin Čilić, 1.900 bodova

17. mesto - Karen Hačanov, 1.855 bodova

18. mesto - Nik Kirjos, 1.780 bodova

19. mesto - Dijego Švarcman, 1.690 bodova

20. mesto - Roberto Bautista Agut, 1.660 bodova

21. mesto - Aleks de Minor, 1.610 bodova

22. mesto - Frensis Tijafo, 1.565 bodova

23. mesto - Denis Šapovalov, 1.505 bodova

24. mesto - Danijel Evans, 1.445 bodova

25. mesto - Borna Ćorić, 1.405 bodova

Ukoliko turniri u Izraelu i Kazahstanu ne budu dovoljni, Novak će imati još nekoliko prilika za osvajanje bodova, iako u ovom trenutku ne planira da se izlaže tim naporima. U slučaju krajnje nužde najboljeg srpskog sportistu mogli bismo da vidimo na terenu između 10. i 30. oktobra... To bi značilo da ga je u trci za Završni masters pretekao veliki broj rivala i da mu pozicija na turniru koji igraju samo najbolji klizi iz ruku.

ATP kalendar do kraja 2022. godine:

26. septembar: Tel Aviv, Sofija, Seul - ATP 250

3. oktobar: Astana, Tokio - ATP 500

10. oktobar: Firenca, Hihon - ATP 250

17. oktobar: Antverpen, Stokholm, Napoli - ATP 250

24. oktobar: Bazel, Beč - ATP 500

31. oktobar: Pariz - ATP 1000

14. novembar: ATP finale u Torinu

Mondo

Komentari