RAFA JASAN, PROTIV NOVAKA JE LAKO! Nadal otkrio kako će igrati protiv Đokovića, ali priznaje da...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • RAFA JASAN, PROTIV NOVAKA JE LAKO! Nadal otkrio kako će igrati protiv Đokovića, ali priznaje da...

Španski teniser Rafael Nadal stigao je u polufinale Rolan Garosa, turnira koji je 13 puta osvojio, a tamo bi mogao da odigra još jedan klasik protiv Novaka Đokovića. Nakon što je pobedio Dijega Švarcmana (3:1), hvalio je srpskog tenisera.

Njih dvojica su godinama veliki rivali, a Rafa je potvrdio da je Nole jedan od najboljih u istoriji tenisa!

Nadal je istakao je mečeve protiv Novaka lako pripremiti, ali ne baš tako lako odigrati.

''Najbolja stvar kada igrate protiv Novaka je što uvek znate na čemu ste. Morate da igrate svoj najbolji tenis kako biste ga pobedili. Loša stvar je što je to mnogo teško uraditi jer je on jedan od najboljih svih vremena'', rekao je Nadal.

Španski teniser se osvrnuo na svoj neverovatan rezultat, jer je na grend slemu u Parizu pobedio 105 od 107 odigranih mečeva.

''To je neverovatna brojka. Da budem iskren, o tome bih voleo da pričam tek kada završim karijeru. Sada je trenutak da se bude srećan. Dobio sam važan meč, protiv teškog protivnika. Uspeo sam da nađem način da igram najbolji tenis kada je bilo najpotrebnije. To je nešto što je veoma važno za mene. Posle toga imam mnogo samopouzdanja'', zaključio je Španac, koji bi protiv Novaka mogao da odigra 58. meč u karijeri.

Nadal je savladao Švarcmana, a Đoković Matea Beretinija, čoveka kom je Rodžer Federer predao meč osmine finala.

Mondo

Komentari