SVET BESAN NA ATP I ROLAN GAROS ZBOG NOVAKA I RAFE! Tenis za istoriju, a nije finale, sve zbog čoveka bez pobede u Parizu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SVET BESAN NA ATP I ROLAN GAROS ZBOG NOVAKA I RAFE! Tenis za istoriju, a nije finale, sve zbog čoveka bez pobede u Parizu!

Novak Đoković i Rafael Nadal su u polufinalu Rolan Garosa odigrali jedan od najboljih mečeva u istoriji turnira. Jednostavno su na terenu ponovo pokazali zašto su najveći ikada.

Igrali su set koji je nezapamćen, igrali su tenis koji je bio toliko dobar da su se druge zvezde belog sporta pitale da li je to ona ista igra koju oni vole i od koje žive.

Na kraju je Novak izašao kao pobednik, iako je sve krenulo vođstvom Nadala 5:0 u prvom setu i sada je zakazao finale sa Stefanosom Cicipasom.

Ali, postavlja se jasno pitanje, kako to da dva najveća tenisera ikada nisu bila u finalu? Odgovor je u žrebu koji ne samo da je njih dvojicu stavio u isti deo kostura, već je tu smestio i Rodžera Federera.

Federer je odustao pre mogućeg četvrtfinalnog duela sa Novakom, a sada je čak i poznati Đokovićev kritičar Ben Rotenberg podsetio koliko je to bila loša odluka turnira.

Rešio je Rolan Garos da slepo veruje ATP listi i poređao nosioce tačno po njoj, što je značilo da Novak ide na jednu stranu žreba, a na drugu Danil Medvedev. On jeste drugi teniser na ATP listi, ali je to ipak šokantna odluka znajući da do ove godine Rus nije imao nijednu pobedu na pariskoj šjaci.

Čovek bez trijumfa na Rolan Garosu je dobio prednost u odnosu na ubedljivo najboljeg tenisera koji je ikada igrao na ovoj podlozi i čoveka koji je 13 puta osvajao pehar u Parizu.

Zbog toga ovaj epski duel Novaka i Rafe nije bio finale, već polufinale. A sada je jasno kolika je to nepravda.

Mondo

Komentari