SVI SMO MI FEDEREROVCI, ALI NOVAK JE NAJVEĆI TENISER U ISTORIJI! Slavni Italijan stavio tačku na prepirku ko je najbolji ikad!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SVI SMO MI FEDEREROVCI, ALI NOVAK JE NAJVEĆI TENISER U ISTORIJI! Slavni Italijan stavio tačku na prepirku ko je najbolji ikad!

Nekadašnji italijanski teniser Paolo Bertoluči kaže da se divi Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

Bertoluči je nekadašnji 12. teniser sveta, osvajač Dejvis kupa s Italijom i kasnije selektor Dejvis kup tima.

„Federer je tenis, svi smo mi federerovci, ali Đoković iz 2015. i poslednjih godinu dana najbolji je igrač u istoriji. Nadal i on u stanju su da konstantno mentalno i takmičarski budu u ritmu u kojem ja ne bih izdržao ni pet minuta. Kako to rade? Zavidim im i divim im se“, rekao je Bertoluči i dodao:

„Sva trojica poznaju istoriju sporta i poštuju je. Sretnete ih na večeri, uvek će prići da se pozdrave, znaju ko ste i proćaskaju. To je znak obrazovanja, ali i pristojnosti i skromnosti“.

Takođe, Italijan je poručio da je za uspešnog tenisera veoma važna emotivna stabilnost.

„U tenisu je takođe važno pronaći pravu ženu. Federerova supruga je teniserka, kao i Beretinijeva devojka; Đoković je svoju ženu upoznao u školi, a Nadal svoju zna još otkad je bio dete. Sa druge strane imate Borga, koji se izgubio u nekom trenutku“, zaključuje 70-godišnji Bertoluči.

SK

Komentari