(VIDEO) NOVAK EKSPRES PROTUTNJAO MELBURNOM, DEVETA TITULA ĐOKOVIĆA, MEDVEDEV NIJE ZNAO ŠTA GA JE SNAŠLO! Da se zna ko je kralj Australije!

    foto: Ptintskrin
    Podeli
  • (VIDEO) NOVAK EKSPRES PROTUTNJAO MELBURNOM, DEVETA TITULA ĐOKOVIĆA, MEDVEDEV NIJE ZNAO ŠTA GA JE SNAŠLO! Da se zna ko je kralj Australije!

Kralj Melburna ostaje kralj, Novak Đoković je ponovo šampion Australijan opena!

Deveti put u karijeri i treći put uzastopno, u velikom finalu Srbin je posle 114 minuta igre pobedio četvrtog nosioca, Rusa Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2.

Bio je to 18. grend slem trofej za prvog igrača sveta kog 8. marta očekuje obaranje rekorda Rodžera Federera po broju nedelja na vrhu ATP liste. On se tako približio Švajcarcu Rodžeru Federeru i Špancu Rafaelu Nadalu, koji imaju 20 trofeja sa najvećih turnira.

Očekivalo se da će biti teško, a ispostavilo se da je ovo bila još jedna, reklo bi se rutinska pobeda neverovatnog Novaka na terenima u Melburn parku. Velika lekcija za Medvedeva kako se igra finale, moraće Rus da sačeka još na prvenac, iako mu je ovo bila druga prilika da dođe do nekog pehara sa najvećih turnira.

Novak Đoković je pokazao kako definitivno još uvek na snazi nije smena generacije pošto je preslišao najboljeg igrača na ovoj podlozi od mlađih igrača, a da nije bilo haosa na tribinama, gotovo i da ne bi bilo uzbuđenja na "Rod Lejver areni".

Prvi set je Novak započeo fenomenalno i poveo je sa 3:0. Nije se Medvedev predao i vratio je istom merom u naredna tri gema. Kada je pri rezulatu 6:5 izgledalo da ćemo gledti taj-brejk Novak nije tako misloo i sjajnim riternima je uspeo da ponovo otme servis Rusu i tako dođe do uvodnog seta.

Loše je krenulo po najboljeg igrača sveta u drugom setu. Medvedev ga je brejknuo u prvom gemu, ali tada je Đoković pokazao svoj mentalitet. Osvojio četiri vezana gema i okrenuo rezulatat. Na kraju je u osmom gemu još jednom oteo servis Rusu i može se reći izuzetno ubedljivo slavio sa 6:2.

Treći set je doneo potpunu dominaciju Novaka Đokovića. Nije dao ni promil šanse Medevdevu. Poveo je sa 3:0 i na kraju je slavio sa 6:2.

Servis, ali i savršena igra na mreži uz očekivano dobar ritern bili su nerešiva enigma za Medvedeva i lakše nego što se očekivalo Đoković je ošao do trofeja.

Evo kako je to izgledalo!!!

Mediji

Komentari