CRNA GORA ODUVALA BARAKUDE, HRVATI U ŠOKU, OLIMPIJSKE IGRE SU U PITANJU! Čekaju ih strašni Rusi!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • CRNA GORA ODUVALA BARAKUDE, HRVATI U ŠOKU, OLIMPIJSKE IGRE SU U PITANJU! Čekaju ih strašni Rusi!

Vaterpolisti Crne Gore igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju ove godine, pošto su posle boljeg izvođenja peteraca savladali Hrvatsku u finalu baraža rezultatom 14:12 (3:2, 2:3, 3:4, 2:1, 4:2).

Ujedno, vaterpolisti Crne Gore postali su prva selekcija ove države koja je izborila plasman na najznačajniju sportsku smotru u 2021. godini.

Crnogorci su redom rušili prepreke na kvalifikacionom turniru i u Roterdamu pobedili sve mečeve, a u direktnom okršaju za olimpijsku vizu pali su i Hrvati.

Viđen je ujednačen duel, rivali su se smenjivali u vođstvu, samo je Crna Gora u jednom momentu imala +2 (7:5), ali je Hrvatska odmah izjednačila.

Posle 32 minuta bilo je nerešeno (10:10), međutim, izabranici selektora Vladimira Gojkovića bili su prisebniji sa peteraca, dok su Hrvati promašili čak tri puta.

Selekcija Crne Gore je postala 10. učesnik Olimpijskih igara, pre njih su vizu za Tokio izvadili: Srbija, Japan, Italija, Španija, SAD, Australija, Južna Afrika, Mađarska i Kazahstan.

Ostalo je još jedno upražnjeno mesto, pošto je Grčka pobedila Rusiju 13:10 i u Roterdamu obezbedila učešće u Japanu, a za poslednju kartu će se boriti Hrvatska i Zbornaja.

Komentari