HRVATI BESNI, MORAĆE NA MEGDAN SRBIJI I TO U SRBIJU! FINA napravila pravi dar-mar novim formatom Svetske lige!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • HRVATI BESNI, MORAĆE NA MEGDAN SRBIJI I TO U SRBIJU! FINA napravila pravi dar-mar novim formatom Svetske lige!

Baš kao i prošle godine, žreb FINA (Međunarodne organizacije vodenih sportova), spojio je prošlosezonske finaliste Svetske lige, Hrvatsku i Srbiju u istu grupu. Njima će još društvo činiti Holandija. No, to je samo površina velikih promena koje je osmislila, dosta nelogično ako je slobodno primetiti, krovna vaterpolska organizacija.

Naime, ove sezone će se zahvaljujući novim FINA pravilima u grupi igrati samo tri kola, a kako svaku grupu čine po tri ekipe to znači da će svaka reprezentacija odigrati po dve utakmice. Jednu kući, a drugu u gostima, ali to dalje i znači da će s jednim suparnikom igrati samo u gostima.

Tako će primera radi Hrvatska u grupi na domaćem terenu igrati sa Holandijom, ali će u goste Srbiji. Ni to nije sve. U četvrtfinalu, a iz svake grupe idu po dve ekipe i opet će se i opet igrati samo jedna utakmica (!?) što stavlja reprezentacije u neravnopravan položaj.

Grupa C u kojoj je Hrvatska se ukršta sa grupom D u kojoj su svetski viceprvak Španija i Crna Gora. Da bi u četvrtfinalu Barakude bili domaćini, valjalo bi osvojiti prvo mesto u grupi, a to znači dobiti Holandiju kući (očekivano) i Srbiju u gostima (puno teže).

Zato ne bi bilo nikakvo iznenađenje da najjače reprezentacije igraju sa B ili C postavama jer je u januaru 2020. Evropsko prvenstvo, u martu je predolimpijski turnir u Roterdamu! Tu su i evropski kupovi, nacionalne lige, što znači da je ritam ubitačan i da najjače evropske selekcije neće Svetsku ligi igrati sa prvim postavama!

Jurarnji.hr

Komentari