HRVATSKA U ŠOKU, OSTALA JE I BEZ FINALA I BEZ VIZE ZA OLIMPIJSKE IGRE! Španci potopili Hrvate, SRBIJA JE SREĆOM RANIJE OBEZBEDILA OI!

    foto: VSS
    Podeli
  • HRVATSKA U ŠOKU, OSTALA JE I BEZ FINALA I BEZ VIZE ZA OLIMPIJSKE IGRE! Španci potopili Hrvate, SRBIJA JE SREĆOM RANIJE OBEZBEDILA OI!

Vaterpolisti Španije pobedili su Hrvatsku i plasirali se u finale Evropskog prvenstva u Budimpešti. Španci su nakon Srbije eliminisali i "barakude", rezultatom 9:8. Protivnik u finalu biće im domaćin turnira, selekcija Mađarske.

Selektor Hrvatske Ivica Tucak bio je vidno razočaran.

- Način na koji smo igrali je takav da možemo donekle biti zadovoljni. Borili smo se kao lavovi. Ja momcima ništa, baš ništa ne mogu za zameriti. Je li bilo pogrešaka? Bilo je, naravno, ali ne mogu zameriti dečkima htenje, borbenost. Želeli smo pobedu svim srcem, ali nažalost nismo imali koncentraciju. Protiv njih, ma i inače morate imate koncentraciju u situacijama kada se izlazi sam ispred golmana Lopeza.

To je onaj koji je skinuo 14 lopti, koji je bio najbolji na SP 2019, a sve nam se nekako čini da će istu nagradu osvojiti i na EP 2020.

Tucak sada mora pripremiti Barakude za utakmicu za treće mesto, a to će biti veoma teško!

- Od subote ujutro moramo se svi zajedno okrenuti suparniku sledećem. I to ćemo učiniti. Kako bi završili ovaj turnir na najbolji mogući način. Znam, ostaje žal za finalom, Tokijom i moramo biti tužni. Ja sam prvi tužan – istakoa je Tucak.

Srbija je na sreću već ranije obezbedila Olimpijsku vizu, pa poraz od Španije I nije tako tragičan Kao u slučaju Hrvata!


Komentari