TREBALO BI DA NAS JE SVE SRAMOTA ŠTO JE PARTIZAN PRED GAŠENJEM! Njegov nestanak, znači oproštaj od MEDALJA ZA SRBIJU!

    foto: VSS
    Podeli
  • TREBALO BI DA NAS JE SVE SRAMOTA ŠTO JE PARTIZAN PRED GAŠENJEM! Njegov nestanak, znači oproštaj od MEDALJA ZA SRBIJU!

Jedan od najvećih vaterpolo klubova sveta je pred gašenjem zbog ogromnih finansijskih problema.

"Godinama sa tugom gledam Partizan, od kada je krenuo nizbrdo. Nadam se da će situacija da se popravi, da će doći neko ko će izvući klub. Ali, svake godine je sve teže i teže, dugovi sve veći, a ja sam sve manje otpimista. Tek u inostranstvu sam se uverio kakvu reputaciju ima Partizan i sve nas u vaterpolu trebalo bi da bude sramota što takvom klubu preti gašenje. Partizan je rasadnik talenata, fabrika igrača i mislim da bez njega nema ni budućnosti našeg vaterpola, pogotovo reprezentacije", rekao je Avramović za "Večernje novosti".

Avramović se posle šest godina vratio u Srbiju gde je pored Partizana igrao i za Crvenu zvezdu, sa kojom je 2013. bio prvak Evrope.

Međutim, neće igrati ni za crno ni za crveno-bele, već za Novi Beograd koji sa klupe predvodi Vladimir Vujasinović.

Pola godine je proveo u rumunskoj Oradei, četiri i po sezone u Ferencvarošu i Egeru (Mađarska) i poslednju u španskom Sabadelju.

"Bilo je to lepo iskustvo, ali bilo je vreme da se vratim. Tu su i porodični razlozi, sin kreće u vrtić, supruga na posao. Brzo sam se dogovorio sa Novim Beogradom. Klub je ambiciozan, planira napad na domaće trofeje. Priča je ozbiljna, ekipa dobra, ostali su Rističević, Đorđe Filipović, Tomić, došli su Gogov i Čupić, razgovara se sa Milošem Ćukom. Trebalo bi da budemo popunjeni na svim pozicijama", naglašava Avramović.

Iskusni vaterpolista očekuje da šampionat Srbije bude zanimljiviji nego proteklih sezona.

"Vidim da Radnički pravi ozbiljan tim, možda najjači u zemlji. Šabac ulaže godinama, tu je i Crvena zvezda. Te ekipe, uz nas, trebalo bi da se bore za trofeje. Nadu budi i saznanje da timove sa klupe predvode Vujasinović, Milanović..."

B92.net

Komentari