E, SAD SE BAŠ ZAKUVALO! VERSTAPEN SE ZAKUCAO U ZID, HAMILTONU POL U DŽEDI! Finiš Formule 1 nikad interesantniji, čeka nas...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • E, SAD SE BAŠ ZAKUVALO! VERSTAPEN SE ZAKUCAO U ZID, HAMILTONU POL U DŽEDI! Finiš Formule 1 nikad interesantniji, čeka nas...

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osvojio je pol-poziciju uoči trke za Veliku nagradu Saudijske Arabije.

Na novoj stazi u Džedi, viđene su turbulentne kvalifikacije za mnoge, a pre svega za Luisa Hamiltona koji je oscilirao tokom sva tri dela borbe za pol-poziciju.

Britančev bolid nije bio u svom najboljem izdanju, imao je poteškoća sa zadnjim krajem koji je neretko bežao, dok je, s druge starne, Red Bul bio mnogo stabilniji na "lelujavoj" stazi u Saudijskoj Arabiji.

Naravno, između njih dvojice je i vladala borba za pol, Hamilton je bio fenomenalan pri poslednjem izlasku na stazu u Q3 kada je, uprkos sitnim greškama, uspeo da odvoza najbolji krug od 1.27.511. Tako je Maks Ferstapen imao sve u svojim rukama i dao je ono što je imao. Bukvalno je dodirivao zidove, vozio hirurški precizno i brzo i u poslednjoj sekundi - tragedija za Red Bul! Bolid je završio u zidu, kvalifikacije su okončane i Maks će sutrašnju trku startovati sa treće pozicije iako je išao ka liderskom mestu i definitivno bi ga prigrlio da nije bilo incidenta.

Bila je to najzahtevnija krivina na stazi, svi su morali da budu vrlo pažljivi, ali je Maks možda i podlegao prevelikom pritisku zbog borbe za titulu sa Hamiltonom i automobil je doživeo oštećenje. Koliko? Za sada je nepoznato, ali najvažnije za njega biće ukoliko je menjač neoštećen.

Na drugoj poziciji našao se Valteri Botas iz Mercedesa. Trka je na programu u nedelju od 18.30 sati. Podsećamo, Maks ima osam bodova prednosti u odnosu na Luisa u borbi za titulu.

Sportske.net

Komentari