HAMILTON UDARIO FERSTAPENA PA OSVOJIO SILVERSTON! Brutalna trka za Veliku nagradu Britanije!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • HAMILTON UDARIO FERSTAPENA PA OSVOJIO SILVERSTON! Brutalna trka za Veliku nagradu Britanije!

Fantastična trka na Silverstonu za Veliku nagradu Velike Britanije završena je pobedom Luisa Hamiltona.

VN Velike Britanije se, kao i obično, vozi na čuvenoj stazi Silverston i počinje od 16 časova po našem vremenu.

Luis Hamilton je na neverovatan način pobedio na trci za VN Velike Britanije u Silverstonu.

Trka je počela sjajno, velika bitka dvojice vodećih u šampionatu – prvoplasiranog Maksa Ferstapena i Luisa Hamiltona.

Posle incidenta u najbržoj krivini u šampionatu u kom je došlo do kontakta prednjeg levog točka Hamiltona i zadnjeg desnog Ferstapena, Maks je u jezivom incidentu udario u zaštitnu barijeru i za njega je trka bila završena.

Sam je napustio vozilo i kasnije prevezen u bolnicu na dodatne preglede, pa kako je i sam Kristijan Horner rekao imao je mnogo sreće da ne bude teže povređen.

Hamilton je zaradio deset sekundi kazne, što je odradio u 28. krugu na zameni pneumatika i na pistu se vratio kao petoplasirani vozač.

Dakle, trka je zaustavljena u 4. krugu nakon stravičnog incidenta, usledile su crvene zastave i obustava trke, pa je na restartu Šarl Lekler imao vodeću poziciju i uspeo da je sačuva nakon ponovnog starta.

Temperatura staze i vlažnost vazduha su bili prilično visoki i to je uticalo na mehaničare i ljude u garaži, pa smo u nekoliko navrata videli dosta loše i spore zamene pneumatika poput recimo 6 sekundi Karlosa Sajnca...

Što se same trke tiče, Hamilton je uspeo da se brzo i uspešno vrati u bitku za pobedu, pa je potom Valteri Botas dobio poruku od ekipe da se ne bori sa Hamiltonom i da ga propusti u krivini broj 15.

Hamilton je bez borbe došao do pozicije dva i krug po krug topio prednost Šarla Leklera, koji je tokom trke u više navrata imao problema sa gašenjem motora...

U pretposlednjem krugu, Hamilton posle jakog duela uspeva da obiđe Leklera i da na neverovatan način pobedi u Silverstonu. Setimo se samo da je Hamilton imao kaznu od 10 sekundi i onda uspeo da se na neverovatan način vrati i trijumfuje.

Na kraju je Serhio Peres uspeo da izveze najbrži krug trke, tim ga je vratio u boks po nove pneumatike kako bi se oduzeo dodatni bod Mercedesu, bod koji bi išao vozaču sa najboljim vremenom.

Hamilton je trku završio kao prvoplasirani, ispred Šarla Leklera i timskog kolege Valterija Botasa.

B92.net



Komentari