KUVA U FORMULI 1! FERSTAPEN PRED KAZNOM, ŠANSA ZA HAMILTONA! Luis u finišu sezone vozi kao navijen, da li može do titule?!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • KUVA U FORMULI 1! FERSTAPEN PRED KAZNOM, ŠANSA ZA HAMILTONA! Luis u finišu sezone vozi kao navijen, da li može do titule?!

Lider šampionata Maks Ferstapen suočava se sa potencijalnom kaznom pred Veliku nagradu Katara, pošto su iz direkcije trke saopštili da su pokrenuli istragu protiv vozač Red Bula zbog incidenta koji se dogodio tokom kvalifikacija.

Kako se navodi, istraga je pokrenuta jer Ferstapen nije ispoštovao dvostruku žutu zastavu u završnici. Holanđanin će morati na razgovor sa stjuartima u nedelju ujutru.

Problem je nastao u poslednjim krugovima kvalifikacija, kada je Pjer Gasli iz Alfa Taurija stao na startno-ciljnom pravcu zbog problema sa bolidom. Ferstapen je prošao pored dvostruke žute zastave pre nego što je završio svoj krug.

Prema pravilima, svaki vozač koji prođe pored dvostruke žute zastave mora značajno da smanji brzinu i da bude spreman da promeni pravac ili se zaustavi. Da bi stjuarti bili zadovoljni, mora biti jasno da vozač nije pokušao da postavi najbolje vreme. Dodaje se da će, iz praktičnih razloga, svakom vozaču u toj situaciji biti poništeno vreme.

Podsećamo, Ferstapen je izgubio pol poziciju u Meksiku 2019. godine, kada je kažnjen sa tri pozicije pošto nije usporio posle isticanja žutih zastava.

Holanđanin trenutno ima 14 bodova više od Luisa Hamiltona u generalnom plasmanu.

Trka u Kataru na programu je u nedelju od 15 časova, prenos je na Sport Klubu HD. Ferstapen će se sastati sa direkcijom trke u 11 časova.

SK

Komentari