KLJUČA U FORMULI 1, HAMILTON NA OSAM BODOVA DO FERŠTAPENA! Luis osvoio Katar, šampionska trka je ponovo otvorena!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KLJUČA U FORMULI 1, HAMILTON NA OSAM BODOVA DO FERŠTAPENA! Luis osvoio Katar, šampionska trka je ponovo otvorena!

Luis Hamilton (Mercedes), aktuelni šampion Formule 1, pobedio je na trci za VN Katara i približio se lideru šampionata, Maksu Ferštapenu (Red bul), na samo osam bodova pred konačan obračun na trkama za VN Saudijske Arabije (5. decembar) i VN Ujedinjenih Arapskih Emirata (12. decembar). Podijum je kompletirao Fernando Alonso (Alpina).

Hamilton je poveo 20. ovogodišnju trku Formule 1 sa prve pozicije, a Ferštapen sa sedme, pošto je samo 90 minuta pre starta kažnjen sa pet mesta unazad, pošto nije poštovao dvostruku žutu zastavu u kvalifikacijama.

Ali, sjajni Holanđanin je krenuo silovito, obilazio je jednog po jenog vozača i već posle pet krugova se našao odmah iza Britanca...

Pokušavao je Maks da sustigne sedmostrukog šampiona, koji je vozio najbrže krugove, želeći i tim jednim bodom da dodatno smanji razliku.

Uzvraćao je Holanđanin još bržim krugovima (na kraju osvojio i dodatni bod), ali niti je mogao da se približi Luisu, niti je Britanac mogao još više da odmakne.

Na kraju, Hamilton je zabeležo sedmu pobedu u sezoni, a 102. u karijeri. Sada se obojica nadaju da će se 12. decembra radovati, Hamilton osmoj kruni, što bi ga dovelo na čelo večne liste šampiona, pošto sada titulu deli sa legendarnim Nemcem, Mihailom Šumaherom, a Ferštapen prvencu u najbržem cirkusu na točkovima.

Generalni plasman: Maks Ferštapen 351,5, Luis Hamilton 343,5, Valteri Botas 203...

Novosti.rs

Komentari