ABRAMOVIČ PRAVI KONTINENTALNU LIGU, POZVANI I ZVEZDA I PARTIZAN! Učestvovaće klubovi iz Rusije, Kine, Srbije, Izraela i Bugarske, Belorusije...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • ABRAMOVIČ PRAVI KONTINENTALNU LIGU, POZVANI I ZVEZDA I PARTIZAN! Učestvovaće klubovi iz Rusije, Kine, Srbije, Izraela i Bugarske, Belorusije...

Abramoviču uveli sankcije, on došao na novu ideju: Dok se čeka na prodaju Čelsija, Rus pravi ligu i za srpske klubove!

Abramoviču uveli sankcije, on došao na novu ideju: Dok se čeka na prodaju Čelsija, Rus pravi ligu i za srpske klubove!

Ono što se danima spekulisalo i potvrđeno je - fudbalski klub Čelsi je na prodaju, a glavni razlog bogatog vlasika Romana Abramoviča je njegov gubitak položaja u Velikoj Britaniji.

Naime, nemiri između Ukrajine i Rusije su uticali i na Abramoviča, te su mu uvedene određene sankcije zbog uske veze koju ima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Dok se čeka na prodaju "Plavaca", Abramovič ima novi plan.

Naime, u želji da ostane deo sporta, došao je na ideju da formira Kontinentalnu fudbalsku ligu u kojoj će učestvovati najbolji klubovi iz Rusije, Kine, Srbije, Izraela i Bugarske. Timovima iz Belorusije, Finske i Kazahstana takođe može biti dozvoljen ulazak, prenose inostrani mediji.

Ovaj predlog podeća na Evropsku Superligu, od koje se na izvesno vreme odustalo, jer bi klubovi koji učestvuju u jednoj, morali da istupe iz druge lige, u ovom slučaju iz Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA).

Ideja je da Kontinentalnu fudbalsku ligu sponzorišu ne samo kompanije Rusa, već i njegovi prijatelji iz čitavog sveta. među kojima su i kineske kompanije.

24sedam

Komentari