HRVATI OSMORICU IZBACUJU IZ REPREZENTACIJE - OSTALI SU U RUSIJI, TO SE NE PRAŠTA?! Komšije šokirale fudbalski svet!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • HRVATI OSMORICU IZBACUJU IZ REPREZENTACIJE - OSTALI SU U RUSIJI, TO SE NE PRAŠTA?! Komšije šokirale fudbalski svet!

Jedan od najčitanijih hrvatskih portala predložio je neobičnu ideju, a većina čitalaca to podržala - hrvatski fudbaleri koji igraju u ruskim timovima mogli bi da završe karijeru u dresu nacionalnog tima! Kako trenutno stvari stoje, većina navijača reprezentacije nema ništa protiv toga.

U anketi koju sprovodi "Index" glasalo je skoro 20.000 ljudi, a gotovo 60% njih smatra da fudbaleri koji su i pored rata Rusije i Ukrajine ostali da igraju u klubovima ruske Premijer lige ne treba više da budu na spisku selektora. Zato što nisu promenili sredinu - a mogu, možda su završili karijeru u nacionalnom timu.

Podsećamo, FIFA je omogućila fudbalerima iz ruskih timova da promene sredinu i potraže novi klub u sred sezone, ali nisu svi to iskoristili.

Recimo, povređeni Dejan Lovren ostao je u Zenitu iz Sankt Peterburga i nema nameru da menja sredinu. On se nekoliko puta oglašavao na društvenim mrežama, posebno dok njegovi saigrači vode borbe na terenu, a on pruža podršku objavama u kojima se vidi da želi pobede lidera Premijer lige.

Pored njega, hrvatski timovi su se nadali da bi u nekom scenariju mogli da vrate u rodnu zemlju dvojicu mlađih fudbalera koji bi bili ogromna pojačanja za bilo koji klub iz vrha. Ipak, Nikola Moro i Tin Jedvaj odbili su takvu mogućnost i ostali su u Dinamu odnosno Lokomotivi iz Moskve.

Hrvatska trenutno ima osmoricu fudbalera u ruskim klubovima. Najzvučnija imena su pomenuti Nikola Moro, Dejan Lovren i Tin Jedvaj, a pored njih za ruske timove igraju i Silvije Begić, Mateo Barać, Danijel Miskić, Filip Mrzljak i Zoran Nižić.

Mondo

Komentari