ŠTA JE OVIM LJUDIMA U GLAVI?! Ukrajina na dresovima nosi i zastavu tzv. Kosova! DAN SVE BUDE SMEŠNIJE, KIJEV NE PRIZNAJE LAŽNU DRŽAVU!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠTA JE OVIM LJUDIMA U GLAVI?! Ukrajina na dresovima nosi i zastavu tzv. Kosova! DAN SVE BUDE SMEŠNIJE, KIJEV NE PRIZNAJE LAŽNU DRŽAVU!

Fudbalska reprezentacija Ukrajine u narednom periodu će igrati prijateljske utakmice u dresovima na kojima su istaknute zastave država koje je podržavaju, a među njima se našla i zastava samoproglašene države Kosovo, koju Kijev zvanično ne priznaje, prenosi Sputnjik.

Predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine Andrej Pavelko je objavio da će ti dresovi biti korišćeni samo u pripremnim utakmicama.

Kako se navodi, na prednjoj strani dresa je, uz grb Ukrajine i logotip proizvođača opreme, nalepljen i natpis „U24“ koji najavljuje potencijalni ulaz Ukrajine u Evropsku uniju.

Ispod te nalepnice oslikane su državne granice Ukrajine i obeležene zastavama država koje podržavaju Ukrajinu, tu je smeštena zastava Srbije, ali i zastava samoproglašenog Kosova koje Ukrajina zvanično ne priznaje, navodi Sputnjik.

Na leđima dresa, kroz formu brojeva, navedena su imena gradova u kojima je bilo ratnih dejstava tokom ruske vojne operacije u Ukrajini.

Mediji


Komentari