SAD JE MOMENAT ZA PRAVLJENJE SUPERLIGE! ANJELI, PEREZ I EKIPA KORISTE HAOS U UEFA OKO UKRAJINE... Da li ih se i ovog puta može sprečiti?!

    foto: Pixabay/Fotoilustracija
    Podeli
  • SAD JE MOMENAT ZA PRAVLJENJE SUPERLIGE! ANJELI, PEREZ I EKIPA KORISTE HAOS U UEFA OKO UKRAJINE... Da li ih se i ovog puta može sprečiti?!

Predsednik Juventusa Andrea Anjeli i prvi čovek Real Madrida Florentino Perez nisu odustali od projekta Superlige, tvrdi ugledni italijanski list Gazeta delo sport.

Kako se navodi, nakon propasti projekta prošle godine, Anjeli i Perez "iza leđa UEFA" spremaju nešto slično.

U novom takmičenju učestvovalo bi 24 kluba, ali nije poznato kako bi se i po kojim kriterijumima obezbeđivao plasman.

Evropska fudbalska Superliga još nije gotova stvar, makar tako žele da pokažu tri ekipe (Real, Barselona i Juventus) koje su ostale uz taj projekat. Posle kraha u aprilu 2021. godine kada je nastao pravi lom posle objave spremnosti najvećih evropskih klubova o formiranju takmičenja, idejni tvorci imaju nove planove.

Britanski "Telegraf" prenosi kako će prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli u četvrtak izaći u janost sa novim predlogom organizacije takmičenja.

Saznaje se da će biti odbačena mogućnost da klubovi imaju trajan status u ligi.

Planira se uvođenje kvalifikacija za takmičenje kroz domaće lige, a dozvolilo bi se i stvaranje novih timova u zemljama poput Luksemburga ili gradovima, poput Dablina.

UEFA je bila žestoko protiv Superlige i nema sumnje da će i sada stajati nasuprot predloga koji bi preuzeo primat koji ona ima u organizaciji ervopskih klupskih takmičenja, gde je Liga šampiona decenijama unazad elitno takmičenje.

SD

Komentari