ČEFERINU NUDILI 3,5 MILIJARDI EVRA MITA DA ZAŽMIRI NA SUPERLIGU! Slovenac nije pristao, a da jeste... Fudbal bi bio mrtav!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ČEFERINU NUDILI 3,5 MILIJARDI EVRA MITA DA ZAŽMIRI NA SUPERLIGU! Slovenac nije pristao, a da jeste... Fudbal bi bio mrtav!

Predsednik UEFA, 54-godišnji slovenački advokat Aleksander Čeferin, otkrio je kako je tokom ove godine na neobičan način sprečio formiranje fudbalske Superlige, koju je trebalo da čine 12 klubova.

Takozvana liga bogatih je svojim osnivanjem umalo zapretila opstanku Lige šampiona i najjačim fudbalskim takmičenjima kakve Evropa i svet i danas poznaju.

- To bi značilo kraj fudbala u Evropi, to bi značilo katastrofu za celu piramidu i ja sam znao da bi to trebalo da sprečimo. Prvo nisam znao kako, pošto sam bio previše ljut.

Znao sam da moram što agresivnije da nastupim, jer je to trebalo da se ukine u roku od 48 sati ili bi imalo neku mogućnost da uspe. Ja sam znao da sam na ivici: ili padamo mi ili rušimo Superligu - rekao je Čeferin prilikom gostovanja na HRT.

Prvi čovek UEFA je otkrio da je usred tih dešavanja bio u automobilu sa Zvonimirom Bobanom, tadašnjim šefom za fudbalska pitanja u evropskoj kući fudbala.

- Putovali smo zajedno kolima na Kongres u Švajcarsku. Boban ima puno iskustva u fudbalu, zna sve praktično, ali nije to bilo toliko bitno koliko je bilo bitno da je on bio pozitivan od prvog trenutka. Tada je nastupio optimistično i rekao: "Hajde da se kladimo u večeru da ćeš da ih srušiš za dva dana". I ja sam se kladio i priznajem da još nisam platio večeru - dodao je Čeferin.

Zatim je prvi čovek UEFA otkrio i da mu je nuđen mito:

- Rekli su mi: "Šta ako mi vama damo 3,5 milijarde evra, pa vi za nas to napravite"? Ja sam rekao da je tu neko lud! Ili oni, ili ja. Ja nisam, tako da od tada više nisu zvali.

Novosti

Komentari