NIJE ŠALA, PUTIN JE SRUŠIO SUPERLIGU, EVO I ZAŠTO! Dovoljan je bio jedan poziv, pa da krene domino efekat!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • NIJE ŠALA, PUTIN JE SRUŠIO SUPERLIGU, EVO I ZAŠTO! Dovoljan je bio jedan poziv, pa da krene domino efekat!

Naslušali smo se mnogo teorija o krahu Superlige Evrope, projekta koji je propao za 48 sati, a najnovije informacije govore da je politika bila mnogo više uključena nego što se mislilo.

Slušali smo o tome kako je glas navijača bio presudan, potom igrača i trenera klubova iz novoformiranog takmičenja, da je sve palo zbog čvrste ruke Aleksandra Čeferina, čuli smo i da je za sve kriv Đoan Laporta koji se istrtljao, dok je na kraju možda prste ipak umešao i Vladimir Putin (!?).

Teško ko bi poverovao u ove vesti da stižu iz Rusije, međutim nemački list "Sidojče Cajtung" otkriva da je poziv predsedniku Rusije sve promenio.

Naime, Putin je po objavljivanju vesti o Superligi Evrope odmah nazvao Romana Abramoviča, ruskog oligarha i vlasnika Čelsija, zatraživši da odmah odustane od svega jer je ruski Gazprom glavni sponzor Lige šampiona i Zenita kome ne pogoduju nova pravila.

Uz to, Sankt Peterburg je domaćin finala Lige šampiona za 2022. godinu, pa bi ponovo želeli da se pokažu kao dobri domaćini kao što je to bilo na Svetskom prvenstvu 2018.

Putin nije dozvolio to da se dogodi, posebno kada se saznalo da iza novca kojim bi Superliga bila finansirana ne stoji zapravo američka banka, nego Saudijska Arabija.

To je bilo signal i Sitiju da odustane (vlasnik iz Emirata), od ranije Pari Sen Žermen nije imao interes da učestvuje u tom takmičenju jer direktno "ruši" njihovog gazdu iz Katara, pa je na kraju "bitka za budućnost fudbala" postala čisto politička.

Bez toga se izgleda ne može...

Mondo

Komentari