ANČELOTI ŠOKIRAO I LUKU JOVIĆA! STAVIO GA U PRVI TIM PROTIV ATLETIKA... Navijači Reala, ali i Srbija se pitaju šta ovo znači?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ANČELOTI ŠOKIRAO I LUKU JOVIĆA! STAVIO GA U PRVI TIM PROTIV ATLETIKA... Navijači Reala, ali i Srbija se pitaju šta ovo znači?!

Možda su u Realu definitivno "dani odbrojani" za Luku Jovića, ali u nedelju mu se desilo nešto neočekivano lepo. Dobio je šansu da od prvog minuta igra u madridskom derbiju.

Karlo Anćeloti, trener Reala, polako sprema ekipu za najvažniji meč sezone, finale Lige šampiona, a kako je španska titula već obezbeđena, rešio je da prvog (i najčešće na terenu - jedinog) napadača, Karima Benzeme, odmori iako je rival niko drugi do gradski rival, Atletiko.

Umesto fantastičnog Francuza, u startnoj postavi se našao Luka Jović.

Ta odluka stratega "kraljevića" obradovala je mnoge navijače Reala, koji su već dugo priželjkivali da Srbin dobije šansu, ali se to nije desilo maltene puna tri meseca, još od utakmice s Viljarealom, 16. februara, kada je odigrao svega 16 minuta.

- Dobro je videti da Anćeloti konačno od starta meča daje šansu rezervistima. Voleo bih da vidim kako Jović igra, napisao je na Tviteru jedan od navijača Reala, a sličnih poruka je još bilo uoči početka utakmice.

Madridski derbi je u toku, prvo poluvreme je završeno vođstvom Atletika od 0:1 (jedini strelac bio je Karasko u 40 minutu iz penala), a Jović je imao sjajnu priliku u sudijskoj nadoknadi, no golman Oblak mu je odbranio taj pokušaj u situaciji 1 na 1.

Luka Jović na meču Atletiko Madrid - Real, posle gola Karaska za domaćine / FOTO: Tanjug/AP

Anćeloti je srpskog reprezentativca zamenio u 61. minutu, kada je umesto njega ušao Valvrede, a umesto Kazemira Vinišijus Žunior, ne bi li Real probao da nadoknadi zaostatak.

Međutim, u nastavku meča (koji se privodi kraju), Atletiko je bio daleko opasniji, stvarao izuzetne prilike za uvećanje vođstva, pogađao i stativu, pa se pomenute izmene Realovog trenera, bar do 82. minuta, nisu isplatile.

Novosti

Komentari