BELGIJA POSLALA RONALDA I PORTUGAL KUĆI, Azar pokazao zašto je jedan od najboljih... SLEDI ITALIJA!

    foto: Printskrin/UEFA
    Podeli
  • BELGIJA POSLALA RONALDA I PORTUGAL KUĆI, Azar pokazao zašto je jedan od najboljih... SLEDI ITALIJA!

Reprezentacija Belgije plasirala se u četvrtfinale na Euro 2020.

Izabranici selektora Roberta Martineza su posle velike borbe slavili u jednom od derbija osmine finala protiv Portugalije, 1:0 (1:0).

Tako su šampioni Portugalci morali da završe takmičenje već u prvoj rundi nokaut faze.

Odlučio je trenutak inspiracije Torgana Azara u 42. minutu kada je preciznim udarcem odlučio pobednika.

Očekivalo se da će dva tima početi utakmicu nešto opreznije, bez obzira na stil igre i reputaciju ofanzivnih ekipa, koja ih prati.

Tako je i bilo, ulog je bio veliki, a oba selektora su učinili sve da se prvo dobro obezbede prilazi sopstvenom golu, i da se učvrste na sredini, a onda iz brzih akcija posle osvojene lopte na tom delu terena, dođu do gola rivala.

Portugalci su nešto bolje krenuli, bili su opasniji, Renato Sančes je pripremio priliku Diogu Žoti već u petom minutu, ali je napadač Liverpula bio neprecizan u pokušaju sa ivice kaznenog prostora.

S druge strane, u desetom minutu, pokušao je i Eden Azar, ali je toliko loše zahvatio loptu da golman Portugalije Rui Patrisio nije morao ni da reaguje.

Igrači Belgije su dobro motrili na Kristijana Ronalda, koji je prvu priliku da oproba šut dobio u 25. minutu iz prekida.

Šutirao je u desni donji ugao, ali Kurtoa nije imao problema da interveniše.

I kada se činilo da će se na odmor otići bez golova, jedan trenutak iz 42. minuta je promenio sve.

Torgan Azar je prihvatio loptu, krenuo ka golu Portugalaca, raspalio sa 20 metara kao iz topa, lopta je završila u mreži - 1:0 i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Loše je počelo drugo poluvreme za izabranike Roberta Martineza.

Posle starta Palinje, povredio se Kevin de Brujne, umesto njega je na teren morao Dris Mertens.

Morao je brzo da reaguje i selektor Portugalije Fernando Santoš, izveo je u 56. minutu Mutinja i Bernarda Silvu i ubacio Feliksa i Bruna Fernandeša.

U 58. minutu Ronaldo je sve uradio, pripremio je šansu Žoti koji se kao u prvom delu opet obrukao, šutirao je preko gola.

Pokušao je i Feliks u 61. minutu, ali je njegov udarac glavom bio nedovoljno jak, dok je Lukaku sa druge strane pokušao u 63. minutu.

Belgijanci su dobro kontrolisali igru, u igri dugo Portugalaca nije bilo prave ideje kako da se probiju linije pred golom Kurtoe.

Ipak, u finišu su u 82. minutu imali šansu kada je Dijaš zahvatio loptu glavom, da bi samo minut kasnije Rafael Gerero pogodio stativu šutem sa ivice kaznenog prostora.

To je bilo sve što se tiče prilika, Belgijanci su sačuvali mrežu i u četvrtfinalu će odmeriti snage sa Italijom.

Stadion: La Kartuha (Sevilja)

Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

Belgija: Kurtoa - Aldervireld, Vertongen, Vermalen - Menije, Tilemens, Vitsel, T. Azar (od 90+5 Dendonker) - De Brujne (od 48. Mertens), Lukaku, E. Azar (od 87 Karasko).

Portugalija: Patrisio - Dalo, Dijas, Pepe, Gereiro - Mutinjo (od 56. Feliks), Palinja (od 79. Danilo), Sančes (od 78. Oliveira) - B. Silva (od 56. Fernandeš), Ronaldo, Žota (od 70. A. Silva).

Komentari