DRAMA U ITALIJI, JARVOLINO SPASAO VLAHOVIĆA SA 20 MILIONA EVRA! Srbin sada može da odahne, ispisao je istoriju Serije A!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • DRAMA U ITALIJI, JARVOLINO SPASAO VLAHOVIĆA SA 20 MILIONA EVRA! Srbin sada može da odahne, ispisao je istoriju Serije A!

Dušan Vlahović je opčinio Italiju u 2021, ali je 2022. čekao s velikim nestrpljenjem jer je umalo ostao bez rekorda.

Kada je nedavno dao golu u remiju sa Sasuolom, Vlahović je izjednačio čuveni rekord Kristijana Ronalda. Iako nije mala stvar dostići ono što može samo čuveni Portugalac, više se tog ostvarenja pisalo kako je ovaj 21-godišnjak reagovao kada ga je trener Vinćenco Italijano u 88. minutu izveo iz igre.

A Srbin je tom prilikom bio ljut, i to ne malo.

Međutim, to se ubrzo ostavilo po strani, istina uz jedan fantastičan tekst italijanskog novinara o tome kakav je, zapravo, Vlahović, pa je na red došao novi meč, a i novi odličan potez našeg reprezentativca. Ali, dok su već svi bili ubeđeni da je "Dušan izjednačio Ronaldov rekord", to je umalo moglo da se promeni.

Jer se umalo desilo da obrišu dva prvenstvena gola srpskog reprezentativca. Ipak, u poslednjim trenucima 2021. to je sprečeno A evo i o čemu se radi.

Iako je Serija A, uveliko u jeku, poslednji dan 2021. bio je predviđen kao poslednji rok da se Salernitana spase izbacivanja iz Serije A. A to je mogla da uradi samo ako bi pronašla novog vlasnika, jer je prema najnovijim propisima italijanskog fudbala zabranjeno da jedna osoba bude gazda u više klubova, a prvi čovek Lacija Klaudio Lotito i dalje je preko posrednika vodio Salrentinanu.

Drama je dostigla vrhunac u petak uveče, kada se bližila ponoć koja je razdvajala 2021. i 2022. godinu.

Međutim, kako je saopštio predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina, klub iz Salerna neće biti izbačen jer je 43-godišnji Danilo Jarvolino, biznismen iz okoline Napulja, dostavio garancije da će za oko 20 miliona evra preuzeti Salernitanu.

- Formalno, za deset dana, Salerntina će moći da promeni vlasnike, obavestio je javnost Gravina, a prenela je oko ponoći "Gazeta delo sport".

I, time je sprečeno i izbacivanje pomenutog kluba iz Serije A, ali i brisanje Vlahovićevih golova.

Salernitana, koja se posle 22 godine vratila u Seriju A, posle 18. kola zauzima poslednje 20. mesto na tabeli sa samo osam bodova. I, nedavno je igrala sa Fiorentinom, a tom prilikom je zablistao - baš Dušan Vlahović.

Vlahović je na pomenutoj utakmici dao dva gola, od kojih je prvi pravo fudbalsko remek-delo, ali su ti pogoci mogli da budu obrisani u novogodišnjnoj noći.

Dušan Vlahović slavi jedan od dva gola u pobedi Fiorentine nad Salernitanom - Twitter / TacticalRole

Naime, da su Salernitanu izbacili iz Serije A, onda bi se brisali i svi njeni rezultati, a samim time i svi pogoci koje je dala, odnosno primila.

Vlahović bi tako ostao bez dva na svom kontu, a time i bez deobe "Ronaldovog rekorda", pa bi Portugalac sačuvao prvu poziciju na "večnoj listi. Međutim, kako je Salernitana pronašla svog spasioca u Danilu Jervolinu, Vlahovićevo izjednačavanje dostignuća Kristijana Ronalda ostalo je na snazi.

Novosti

Komentari