VLAHOVIĆ PIŠE ISTORIJU SERIJE A! Ono što je Srbin uradio pošlo je za nogom samo velikom Patu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VLAHOVIĆ PIŠE ISTORIJU SERIJE A! Ono što je Srbin uradio pošlo je za nogom samo velikom Patu!

Staru damu nosi na svojim plećima. Srpski napadač Dušan Vlahović (22) jedina je svetla tačka ovog Juventusa, što je pokazao i na poslednjem prvenstvenom meču sa Bolonjom.

Tim Siniše Mihajlovića krenuo je da stavlja sva tri boda u džep, ali mu se pred proslavu velikog iznenađenja u Torinu isprečio Vlahović golom u četvrtom minutu sudijske nadoknade za remi - 1:1.

Bio je to Ducijev jubilarni, 50. pogodak u Seriji A, na 98 mečeva. Italijanski novinari su mu opet "skinuli kapu" i nagradili ga odličnim ocenama, a uz to su pronašli podatak da je Srbin sa samo 22 godine i 78 dana drugi najmlađi strani fudbaler u istoriji Serije A kome je pošlo za nogom da dođe do te brojke. Rekorder je nekadašnji napadač Milana Alešandre Pato, koji je 2011. do 50 postignutih pogodaka u Kalču stigao sa 21 godinom i 220 dana.

Vlahović je ove sezone u 31 utakmici šampionata Italije postigao 23 gola uz tri asistencije i na dobrom je putu da ostvari vredan rekord i preotme ga od još jednog partizanovca. Predrag Mijatović je u sezoni 1995/1996. postigao 28 golova u dresu Valensije, što je rekord nekog našeg reprezentativca u pet najjačih evropskih liga. Mijatović je tada bio reprezentativac SR Jugoslavije i zato je njegovo dostignuće još aktuelno. Sada Vlahoviću fali šest golova, a Juventus do kraja sezone ima još pet mečeva i zato mu neće biti lako da preskoči Mijata.

Ono što izgleda kao već gotova stvar, to je da će uskoro sigurno pasti srpski rekord u Seriji A. Još ga drži Dejan Stanković, aktuelni trener Crvene zvezde, koji je kao igrač Lacija i Intera postigao 52 gola u italijanskom prvenstvu.

Ako nastavi ovim tempom, nove tri recke su za Vlahovića rutinska stvar. Stankovićev maksimum visi u vazduhu, videćemo da li će i Mijatovićev otići na drugo mesto.

SERGEJ DEVET GOLOVA, DESET ASISTENCIJA

Dušan Vlahović je postigao gol za izjednačenje Juventusa, a Sergej Milinković-Savić ga je namestio da Lacio ne izgubi od Torina (1:1). Takođe, u sudijskoj nadoknadi Srbin je asistitrao Imobileu da "iščupa" bod protiv gostiju, za koje je odlično igrao još jedan naš reprezentativac - Saša Lukić.

Italijani su izračunali da je ovo Sergejova najplodnija sezona u Laciju, pošto je na 32 utakmice ostvario učinak od 10 asistencija i devet datih golova.

Novosti

Komentari