FIFA ODLUČILA DA STANE "NA KRAJ" LUDAČKIM TRANSFERIMA! Novac nije realan, to mora da se ograniči! MAJSTORI, BILO JE I VREME!

    foto: Fotoilustracija/Pixabay
    Podeli
  • FIFA ODLUČILA DA STANE "NA KRAJ" LUDAČKIM TRANSFERIMA! Novac nije realan, to mora da se ograniči! MAJSTORI, BILO JE I VREME!

Novac koji klubovi daju za obeštećenja fudbalera je odavno "otišao u nebo", a FIFA tome želi da stane na put, pa su tako osmislili novo pravilo koje bi zauvek redefinisalo transfere.

Naime, FIFA već od iduće godine želi da unese novitete koji se neće dopasti agentima fudbalera.

Upravo bi ljudi poput Mina Rajole ili Žorža Mendeša mogli najviše da budu "zakinuti" novim pravilom čiji je nacrt već završen. Prema njemu, menadžeri fudbalera ne bi mogli više da dobijaju basnoslovne provizije od transfera, nego bi to ubuduće bilo do šest posto od iznosa transfera.

Dobro je poznato da je Rajola dobio skoro 50 miliona evra od dogovaranja transfera Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted, a toliko je otprilike namenio sebi i pri transferu Erlinga Holanda idućeg leta, možda u Barselonu.

FIFA želi da reguliše tržište transfera i da tako menadžerima onemogući da se bogate prilikom sklapanja transfera, pošto su izračunali da je samo prošle sezone njima pripalo 450 miliona evra. Zbog njihovih provizija igrači više i ne idu tamo gde nude najveću platu, nego gde menadžeri najbolje prolaze.

Koliko je FIFA ozbiljna najbolje govori i podatak da su spremni da osnuju i novo telo koje će kontrolisati svaki transfer i pratiti da li su menadžeri naplatili više od ŠEST ODSTO!

Mondo

Komentari