FRANCUZI UZELI LIGU NACIJA, ŠPANIJA PALA POSLE PREOKRETA! Benzema i Mbape doneli trofej galskim petlovima!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FRANCUZI UZELI LIGU NACIJA, ŠPANIJA PALA POSLE PREOKRETA! Benzema i Mbape doneli trofej galskim petlovima!

Fudbaleri Francuske osvajači su trofeja Lige nacija. Oni su u finalu bili bolji od Španije rezultatom 2:1 (0:0).

Prvo poluvreme nije obećavalo spektakl na "Đuzepe Meaci“. Bezidejno su izgledale obe ekipe. Španci su imali prednost u posedu, uz gomilu pasova koji nigde nisu vodili.

Zapravo, tokom prvih 45 minuta nismo videli niti jednu makar osrednju šansu iz koje bi mogle da se ugroze mreže koje brane Simon i Loris.

Sve se to promenilo polovinom drugog poluvremena u svega nekoliko minuta.

Najpre je levi bek Milana Teo Ernandes pogodio prečku, nakon čega je ubrzo usledila kontra Španije.

Serhio Buskets je uputio dugu loptu koja je pronašla kapitena Sosijedada Mikela Ojarsabala. Moglo je da bude i drugačije da Kunde nije bio jedini igral kod Francuza koji nije napravio ofsajd zamku.

Ovako je Ojarsabal dobio priliku da odigra jedan na jedan sa Upamekanom. Dobio je taj duel, a potom i matirao čuvara mreže Francuske.

Dotada anemična, utakmica se pretvorila na nekoliko minuta u praznik fudbala.

Mbape je pronašao Karima Benzemu koji se namestio iz ugla šesnaesterca i uputio perfektan udarac. Savršen gol donekle je pokvario Simon koji je loptu kačio prstima, ali i sa tim gol izgleda efektno.

To je ujedno bio i "pik“ utakmice nakon kog je tempo opao, ali je i dalje bio na znatno višem nivou nego u prvom poluvremenu.

U samo 15 minuta od gola Ojarsabala Francuzi su stigli do preokreta. Teo Ernandes je povukao loptu, a onda proigrao Mbapea koji je relizovao ukazanu priliku.

Bunili su se Španci i tražili ofsajd, ali je nakon VAR provere utvrđeno da istog nije bilo.

Usledili su silni napadi fudalera Španije, ali mreža Lorisa je ostala netaknuta.

Španija: Simon, Alonso, Laport; Garsija, Aspilikueta, Rodri (od 84. Merino), Buskets, Gavi (od 75. Koke), Sarabija (od 61. Pino), Ojarsabal, Tores (od 84. Fornals)

Francuska: Loris, Kimpembe, Varan (od 42. Upamekano), Kunde, Ernandez, Pogba, Tčuameni, Pavar (od 79. Duboa), Grizman (od 92. Veretu), Mbape, Benzema

B92.net

Komentari