MAJSTORE, NISI NI TREBAO DA IDEŠ IZ PARTIZANA! SVETA MARKOVIĆ OPET NE IGRA ZA OLIMPIJAKOS! Šta reći, a u dresu crno-belih je...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MAJSTORE, NISI NI TREBAO DA IDEŠ IZ PARTIZANA! SVETA MARKOVIĆ OPET NE IGRA ZA OLIMPIJAKOS! Šta reći, a u dresu crno-belih je...

Mladi srpski štoper Svetozar Marković je još kao 17-godišnjak priključen prvom timu Partizana i kao tinejdžer je igrao svoj prvi večiti derbi posle čega je bio gotovo nezamenljiv u startnoj postavi Partizana.

Prte dve godine otišao je u Olimpijakos, a koji ga je nedugo zatim prosledio na pozajmicu u Larisu kako bi sticao dodatno iskustvo u seniorskoj konkurenciji.

Ali, s obzirom da ni prošle godine nije bio u prvom planu u Olimpijakosu, Partizan je to iskoristio i vratio ga na jednogodišnju pozajmicu. Opet je Marković ostavio odličan utisak u crno-belom dresu i ovog leta se vratio u Olimpijakos znatno iskusniji i samouvereniji. Verovalo se da će u ovoj sezoni imati solidnu minutažu, pogotovo posle dvomeča sa Nefčijem u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada je oba puta bio starter, a njegov tim nije primio nijedan gol u tim mečevima.

Ali, kako je sezona odmicala, sve više je padao u drugi plan, odigrao je još samo petnaestak minuta protiv Slovana iz Bratislave 19. avgusta, i od tada do danas više ni minut u dresu Olimpijakosa.

Juče je odigran veliki atinski derbi, Olimpijakos - Panatinaikos, bilo je 0:0, a Marković nije bio ni na klupi za rezerve.

Ipak, gledaćemo ga ponovo u dresu mlade reprezentacije Srbije koja 7. oktobra gostuje u Jermeniji, a pet dana kasnije dočekuje Francusku.

Kada je u pitanju njegov ugovor sa Olimpijakosom, potpisan je do 2024. godine, pa će mladi defanzivac imati još dosta vremena da se dokaže u klubu iz Pireja.

Sportske

Komentari