MITROGOL REŠETA, TRENER FULAMA U TRANSU... Mitrović je kralj strelaca u Čempionšipu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MITROGOL REŠETA, TRENER FULAMA U TRANSU... Mitrović je kralj strelaca u Čempionšipu!

Aleksandar Mitrović, neprikosnoveni kralj Čempionšipa. Gde je stao pre reprezentativne pauze, tu je i nastavio srpski špic u nastavku najboljeg drugoligaškog takmičenja na svetu. Sa dva pogotka u pobedi Fulama (4:1) nad igračima Kvins Parka Rendžersa, Mitrović je stigao do učinka od 12 golova na isto toliko utakmica u prvenstvu koje mu očigledno baš leži.

Posle maltretiranja "policajaca", najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije je popravio svoj učinak u Čempionšipu, sada ima 54 "recke" i 12 dodavanja pretvorenih u pogodak, na 94 odigrana susreta. Postao je Mitar strah i trepet za protivničke defanzivce u drugom rangu engleskog fudbala, bilo je to jasno svima koji su ispratili duel Fulama i KPR, igra mačke i miše i što bi naš narod rekao.

- Mitrović je veoma bitan igrač za nas. Od prvog dana kada sam ga upoznao, pričali smo telefonom i rekao sam mu šta ću zahtevati od njega. Postiže veoma bitne golove za ekipu ali i povezuje redove, radi od lopte. Ako je u šesnaestercu, kažnjavaće protivnike kao što je to bio slučaj protiv Kvins Park Rendžersa - rekao je trener Fulama Marko Silva čija se ekipa vratila u vrh tabele pobedom nad rivalima iz Zapadnog Londona.

Nema dileme da će Mitrovićeva ekipa biti ponovo u konkurenciji za plasman u Premijer ligu, baš kao što je to bio slučaj tokom prethodna tri boravka u Čempionšipu. U dva od tri pomenuta pohoda na elitu, Fulam je mogao da računa na golgetersku ispomoć od Mitrovića, s tim da se londonski klub kratko zadržavao u najboljem prvenstvu sveta i po pravilu ispadao posle jedne sezone.

Novosti

Komentari