PIRLO JE BIO TRENER I DOK JE IGRAO, JUVENTUS NE TREBA DA BRINE! Uvek je učio, proučavao protivnike, stadione, biće odličan!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PIRLO JE BIO TRENER I DOK JE IGRAO, JUVENTUS NE TREBA DA BRINE! Uvek je učio, proučavao protivnike, stadione, biće odličan!

Bivši Milanov direktor Adriano Galijani imao je samo reči hvale za novog trenera "Stare dame" Andreu Pirla kao i da je uvek znao da će bivši igrač Rosonera jednog dana postati trener.

Pirlo je bez trenerskog iskustva imenovan za trenera Juventusa, a Galiani nije štedeo reči hvale za nekada jednog od najboljih fidbalera Serije A.

"On je bio trener i dok je još igrao. Ako bih morao jednom rečju opisati Pirla onda bi to bilo - inteligentan. To je pridev koji ga savršeno opisuje. Uvek je učio. Proučavao je protivnike, stadione i mesta na kojima igramo, situacije. Siguran sam da će biti odličan trener u Juventusu", rekao je Galiani.

Bivši direktor Milana dodao je i da je puno fudbalera, koji su postali treneri, igralo ranije na San Siru: "Imali smno mnogo igrača koji su prošli kroz klub i postali treneri. Broki, Leonardo, Ševčenko, Odo, Stam, Nesta, Donadoni...Ljudi se samo sećaju Ančelotija, Sedorfa, Inzagija i Gatusa, ali mnogo je onih koji su shvatili da je Milan prava škola fudbala".

RTS

Komentari