UEFA JE BRUTALNA ORGANIZACIJA, PRETILA DANCIMA NAKON SRČANOG UDARA ERIKSENA: Ako ne budete igrali biće 3:0 za Finsku!

    Podeli
  • UEFA JE BRUTALNA ORGANIZACIJA, PRETILA DANCIMA NAKON SRČANOG UDARA ERIKSENA: Ako ne budete igrali biće 3:0 za Finsku!

Kristijan Eriksen je doživeo srčani udar na meču prvog kola Evropskog prvenstva između Finske i Danske i to je definitivno obeležilo dosadašnji tok turnira.

Manje će se pamtiti da je Finska u tom susretu slavila 1:0, da im je to prva ikad pobeda na velikom takmičenju, da smo videli promašeni penal, a mnogo više način na koji je UEFA "vratila" fudbalere dva tima na teren "Parkena".

Prvobitne informacije govorile su da se Eriksen iz bolnice javio saigračima i rekao da igraju, kao i da su oni pristali da se posle pauze vrate na teren, ali izgleda da nije bilo baš tako.

Legendarni danski golman Peter Šmajhel, otac trenutnog čuvara mreže reprezentacije Kaspera Šmajhela, rekao je u jutarnjem programu na jednoj britanskoj televiziji da su fudbaleri bili praktično ucenjeni da igraju.

"Video sam zvaničnu izjavu iz UEFA da su oni poštovali odluku igrača, da su igrači insistirali da igraju - i zasigurno znam da to nije istina", glasno je poručio Šmajhel.

"Ili oni tako ne vide istinu...", dodao je golman i objasnio šta se desilo.

"UEFA im je dala tri opcije - prva da igraju odmah i da se posle pauze odigra preostalih 50 minuta utakmice. Druga je bila da se utakmica igra sutradan od 12 časova i da završe preostalih 50 minuta, dok je treća bila da predaju meč", iznenadio je Šmajhel i goste u studiju brutalnom odlukom UEFA.

"Da, ako odbiju jednu od dve opcije - izgubili bi 3:0", zaključio je Šmajhel i rekao da mu se čini da to ne deluje baš kao izbor igrača.

Samo sat vremena pošto je Kristijan Eriksen bio na korak od smrti, njegovi prijatelji, saigrači, morali su da istrče na teren i igraju utakmicu. Videlo se koliko su potreseni, čak ni najpribraniji Simon Kjer nije mogao da izdrži do kraja.

"Da li su imali neki izbor? Ne mislim da jesu... Čuli ste i selektora juče, zažalio je što je igrače poslao na teren", dodao je Šmajhel.

UEFA se za sada nije oglašavala na ovu temu, ali postaje zabrinjavajuće što je više od 10 fudbalera povređeno od starta Evropskog prvenstva - ili su imali druge zdravstvene tegobe.

Mondo

Komentari