VLAHOVIĆ TRESE ITALIJU, LEGENDE UBEĐENE - BIĆE NAJBOLJI SRPSKI NAPADAČ IKAD! Ovo se ne pamti, Dušan ne silazi sa naslovnica na Čizmi!

    foto: FSS
    Podeli
  • VLAHOVIĆ TRESE ITALIJU, LEGENDE UBEĐENE - BIĆE NAJBOLJI SRPSKI NAPADAČ IKAD! Ovo se ne pamti, Dušan ne silazi sa naslovnica na Čizmi!

Direktor srpske fudbalske reprezentacije i čuveni fudbaler veruju da bi Dušan Vlahović uskoro mogao da zaseni Evropu i svet

Ono što Dušan Vlahović radi u Italiji moglo bi da se svede pod samo jednu reč - nestvarno! Srpski fudbaler nastavio je u dresu Juventusa da teroriše odbrane klubova Serije A, isto onako dominantno, kako je radio i kao napadač Fjorentine.

Prvi je strelac italijanskog prvenstva sa 18 golova, a na dve utakmice u dresu Juventusa, u šampionatu i kupu, dao je isto toliko golova. O njemu mediji sa Apenina pišu u hvalospevima, njegov lik krasi naslovnice svih novina. Stevan Stojanović i Rade Bogdanović, legendarni srpski fudbaleri ocenjuju učinak Dušana Vlahovića, koji je na pravom putu da postane uskoro i najbolji srpski napadač u istoriji.

Sportski direktor srpske reprezentacije Stevan Stojanović kaže da od Dušana Vlahovića tek treba očekivati ono najbolje:

- Dušan je mlad igrač, karijera je pred njim. Napravio je pravu stvar što nije menjao zemlju, jer je ime napravio u Italiji. Juventus je baš klub po meri za njega u ovom trenutku. Radi se o evropskom gigantu, a Dušan tek posle odrađenog ugovora u Italiji treba da razmišlja o Engleskoj. Da je napravio pravi potez videlo se na debiju u Juventusu. Kao da nije menjao klub, brzo se uklopio, zna mentalitet, atmosferu, zna timove protiv kojih igra.

Rade Bogdanović, čuveni as Atletika i Verdera izneo je zanimljivo opažanje o Vlahoviću:

- Ono što je veoma intersantno i atipično za tako jednog mladog igrača jeste da je toliko ambiciozan i disciplinovan u želji da uspe. Ako me pitate, hoće li postati najbolji, odgovor je jednostavan. Ako pričamo o klasičnom špic igraču, mislim da Srbija u novije vreme, a to je za mene 30 do 40 godina unazad, nije imala boljeg špica - ocenio je Bogdanović.

Dušan Vlahović je zaludeo Italiju. I u drugoj utakmici u dresu Juventusa je doneo pobedu"staroj dami". Nakon što je protiv Verone dao gol na debiju za vođstvo, u četvrtak uveče je protiv Sasuola bio junak pobede u finišu susreta u Torinu i najtrofejniji italijanski klub odveo u polufinale nacionalnog kupa!

"On će se pobrinuti", grmi najtiražniji italijanski sportski dnevnik "Gazeta delo sport" na naslovnoj strani. Milanski dnevnik u podnaslovu konstatuje da je Vlahović izmislio gol u poslednjim minutima i doneo pobedu. Dalje u tekstu niže pohvale na račun srpskog reprezentativca.

"Novi čovek i tkivo koje je povezalo Juventus. Serijski bombarder koji je Juventusu poslužio kao voda žednom. Vlahović je taj koji će pre ili kasnije pronaći gol, pa makar on bio u formi autogola. Gol u 88. minutu je simbol šta sve može srpski napadač. Bukvalno je izmislio gol kojim je rešen meč. On je „devetka“ koja šutira na gol i kao takav Juventusu vredi duplo. Njegov posao egzekutora je obavljen. Nije zvanično dao gol ali ga je režirao i zakazao gostovanje u Firenci“, piše Gazeta.

Rimski Korijere delo Sport na naslovnici poručuje “Dušane, sudbina“, aludirajući da ga čeka povratak u Firencu. Već se potencira da Vlahovića čeka vruć doček u Firenci iz koje je otišao u redove najomraženijeg rivala i ujeo navijače za srce. Čini se da ga to ne uzbuđuje previše...

- Neće me dočekati lepo? Razmišljam samo o fudbalu, kako da igram i pobedim, a ostale stvari me ne interesuju. Biće to utakmica kao i ostale. Ovde smo da igramo fudbal - izjavio je Vlahović.

Preko 80 miliona evra uloženih u kupovinu srpskog napadača počinju da se vraćaju "staroj dami".

Torinski list Tutosport na naslovnoj strani uz Dušanovu sliku piše: "Vlahović, delirijum Juve“. Uz dodatak u podnaslovu da je crno-beli svet na nogama zbog Srbina. Potencira se i da se Vlahović sjajno uklapa sa Moratom i Dibalom na terenu.

- Izgleda vam da sam oduvek ovde? Ne, potrebno je još vremena. Mnogo dugujem saigračima i treneru koji mi mnogo pomažu. Za mene je velika čast što sam ovde i što sam na raspolaganju ovakvim saigračima i treneru. Razumevanje sa Moratom i Dibalom na terenu je fantastično. Pre svega, oni su veoma dobri momci, pa posle toga veliki šampioni i sjajni igrači koji su osvojili mnogo toga. Ja sam ovde najmlađi i tu sam da ih slušam i da probam da postignem njihov nivo - rekao je Vlahović za italijanske medije posle meča.

La Stampa piše da je Juventus dobio špica koji pravi razliku i da je doneo pobedu posle fabulozne akcije.

SETITE SE BEKA, MILUTINOVIĆA, SAVIĆA...

Srbija je u svojoj bogatoj istoriji imala veliki broj kvalitetnih centralnih napadača. Treba se setiti Ivice Beka iz vremena Kraljevine Jugoslavije, zatim, u vreme SFRJ Marka Valoka, Bore Kostića, Koste Tomaševića, Miloša Milutinovića, Todora Veselinovića, Slobodana Santrača, Dušana Savića, Zorana Filipovića, Dušana Bajevića, Dragana Mancea... U novije vreme to su bili Vladan Lukić, Darko Kovačević, Savo Milošević, Goran Drulić, Nikola Žigić, Marko Pantelić..

Komentari