VLAHOVIĆA ČEKA HITAN ODLAZAK U PREMIER LIGU, A NJEMU SE TAMO NE IGRA! Viola se pita, traži velike pare za Srbina, a njima to nije problem!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VLAHOVIĆA ČEKA HITAN ODLAZAK U PREMIER LIGU, A NJEMU SE TAMO NE IGRA! Viola se pita, traži velike pare za Srbina, a njima to nije problem!

Dušan Vlahović je pred rastankom sa sadašnjim klubom, a Fiorentina će se naći u "nebranom grožđu" kada za nešto više od dve sedmice počne zimski prelazni rok.

Tome u prilog idu i najnovije informacije koje je stižu - iz Engleske.

Jeste, Dušan Vlahović igra u Italiji, gde hara u dresu Fiorentine, ali najnovija dešavanja na Ostrvu mogla bi samo da ubrzaju njegov odlazak sa Apeninskog poluostrva.

No, krenimo redom.

Pomenuti 21-godišnjak je oduševio Evropu svojim napadačkim sposobnostima, pokazivao ih je i u dresu kluba (s kojim ne želi da produži saradnju koja je predviđena da traje još godinu i po dana), ali i u dresu Srbije, s kojom je izborio direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje će se u Kataru održati 2022. godine.

Činjenica da je, bar zasada, prilično uporan u stavu da ne želi da novi ugovor s "violom", ali i da je pritom krajnje profesionalno posvećen svojim klupskim obavezama, o čemu svedoče istinske Vlahovićeve bravure, pa i dva gola minulog vikenda, uključujući jedan maestralni, dovela je do toga da ga traže mnogi velikani evropskog fudbala.

Pominjali su se još letos Totenhem i madridski Atletiko, potom su u prvi plan redom izbijali Juventus, pa Pari Sen Žermen, da bi pre tri sedmice engleski "Dejli mejl" javio da Mančester junajted želi da dovede Dušana Vlahovića, a italijanska "Republika" navela da bi ipak mogao u Mančester siti. Ipak, izgleda da je u celoj priči jedino tačno da se seli u Englesku. A tamo će ga od danas sve željnije iščekivati - navijači Arsenala.

Iako je Vlahović, nešto ranije ove jeseni, odbio da u elitnom engleskom takmičenju igra za Arsenal, upravo tamo ga "šalju" i Korijere delo sport i britanski tabloid "San", a sada i navijači "tobdžija", uvereni da baš Srbin stiže da ih spase najnovijih muka.

Jer, danas je Arsenal drugi put u nizu svog kapitena kaznio oduzimanjem kapitenske trake.

To novo "prokletstvo tobdžija" započelo je kada Alabanac koji nastupa za švajcarsku reprezentaciju Granit DŽaka, zbog bacanja dresa, pljuvanja ka navijačima i svađom sa njima, nije više bio miljenik ni pristalica kluba, ni uprave, a ni stručnog štaba koja ga je smenila s pozicije kapitena.

Traku je tada preuzeo napadač Pjer-Emerik Obamejang, a sada je i njemu ona oduzeta.

Kao zvanično objašnjenje kluba, "u pitanju je posledica kršenja discipiline", a portal "Atletik" saznaje da je Obamejang zakasnio sa dolaskom u klub posle dozvoljenog privatnog putovanja u inostranstvo.

Pjer Emerik Obamejang sa igračima Arsenala posle osvajanja Komjuniti šilda / Foto:Tanjug/AP

Ova situacija s Obamejangom, koji je izbačen iz konkurencije za meč sa Vest Hemom, što samo pokazuje u koliko ozbiljnoj situaciji su se našli i on i klub, dovoljno podgreva nadanja navijača Arsenala da će baš srpski golgeter doći da ga zameni ove zime.

Tim pre što je Arsenal bar u dva navrata pokušavao da ga otkupi od italijanskog kluba.

Nedavno je "Korijere delo sport" ovako pisao o vezi "tobdžija" i našeg sjajnog napadača:

"Svi su poludeli za Dušanom Vlahovićem. Špic Fiorentine, koji je u prvom delu sezone već dao 15 golova na 17 mečeva, sviđa se i Juventusu i Totenhemu, ali kako javljaju naše kolege iz engleskog Sana, još jedan klub je ušao u trku za srpskim napadačem.

I, taj klub je trenutno na pol-poziciji.

U pitanju je Arsenal menadžera Mikela Artete, koji mora hitno da rešava golgeterske probleme. Zapravo, 'tobdžije' su u prvih 15 kola Premijer lige samo 18 puta zatresle mreže rivala. Ekipa je trenutno sedma na tabeli, ali sa jednim od najgorih napada u Premijer ligi, za šta 'krivicu' snose Obamejang, Lakazet i Pepe. Vlahović bi, dakle, predstavljao više nego dobro rešenje u zimskom prelaznom roku, iako Fiorentina cilja visoko:

Trenutna cena za ovog špica je oko 80 miliona evra.

Arsenalov trener Arteta je ovako prokomentarisao trenutnu situaciju na 'fudbalskoj pijaci':

- Pričamo o tome. Pričamo svake nedelje o tome kako možemo da unparedimo naš tim i koje stvari mogu da se dese u januarskom prelaznom roku koje bi mogle da utiču na našu ekipu. Za neke igrače imamo čak i 'letnje' rešenje, jer imamo plan i šta će se dešavati u zimskom prelaznom roku, ali i šta će se zbivati u letnjem. Mnogo toga treba da se obavi, znamo to i ne očekujemo neke ogromne stvari da se dese, ali moramo da budemo vrlo agilni na transfer-pijaci, ne bi li smo pojačali tim. Moramo biti spremni (na takve poteze) jer je ovo onaj deo sezone u kome mnogo toga može da se dogodi, mogu i povrede da se dese, pa za sve treba biti pripremljen - cirao je "Korijere delo sport" stratega londonskih "tobdžija".

Doda li se tome i novonastala situacija, da je DŽakinim stopama, u smislu smene s kapitenske pozicije, pošao i Obamejang, koji je čak i (makar privremeno) izbačen iz tima, jasno je zašto pristalice "tobdžija" priželjkuju hitni dolazak Srbina.

Zašto Fiorentina traži ogroman novac za Vlahovića?

Podsetimo, Dušan Vlahović je rođen 29. januara 2000. u Beogradu, ponikao je u Partizanu, iz kog je 1. jula 2018. prešao u Fiorentinu kada je njegova tržišna vrednost bila procenjena na milion evra, ali je klub iz Firence platio dvostruko više, da bi obezbedio potpis supertalentovanog napadača kog su hteli i drugi klubovi.

Sada je on višestruko skuplji, a tome su doprinele i fantastične igre u Italiji, gde je nedavno Vlahović oborio "neoborivi rekord", ali i u reprezentaciji Srbije, u čijoj je omladinskoj selekciji šest puta bio strelac na 11 utakmica, dok je u "A" timu "orlova" dao sedam golova na 14 mečeva.

Novosti

Komentari