AJMO CRNO-BELI, SLOVACI MORAJU PASTI! Partizan počinje eru bez Stojketa na golu, ali...

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • AJMO CRNO-BELI, SLOVACI MORAJU PASTI! Partizan počinje eru bez Stojketa na golu, ali...

Partizan i Dunajska Streda se u četvrtak uveče bore za plasman nastavak takmičenja u Konferencijskoj ligi, a poznato je i u kakav tim bi Aleksandar Stanojević mogao da izabere za revanš u Slovačkoj.

Prvi deo posla je bio odrađen odlično, ali bez druge polovine to ništa neće vredeti. Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju revanš meč 2. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Dunajske Strede (četvrtak 20.45).

Ekipa Aleksandra Stanojevića, međutim, za ovaj meč će morati da napravi određene promene.

Partizan je u prvom meču slavio 1:0 u susretu u kojem je taj rezultat lako mogao da bude višestruko ubedljiviji, ali slaba završnica "parnog valjka" ih je u tome sprečila.

No, meč u Beogradu je pokazao dosta nedostataka u igri Dunajske Strede, koje će crno-beli želeti da iskoriste u revanšu u Slovačkoj. Ali kojih 11 igrača će pokušati da obezbede prolaz u 3. kolo kvalifikacija?

Velika promena za koju svi znaju da će morati da se dogodi jeste ona u izboru golmana za ovaj meč. Vladimir Stojković je i zvanično napustio Partizan, i to u suzama, pa će umesto njega među stativama najverovatnije biti Aleksandar Popović.

MONDO je pisao da je Stefan Čupić meta Partizana za poziciju golmana, ali do tada se očekuje da Popović ima prednost u odnosu na Nemanju Stevanovića. Sve što smo u prethodnih godinu dana imali prilike da vidimo kada je Stojković bio odmaran ili van konkurencije, ukazuje na takvu odluku.

Promena u odnosu na prvi meč se zna i na mestu desnog beka. Aleksandar Miljković je doživeo povredu, a kako je Marko Živković i dalje suspendovan za evropska takmičenja, kraj desne aut linije će kao i protiv Vojvodine prošlog vikenda biti Aleksandar Lutovac.

Ostatak odbrane je već odavno dobro poznat. Igor Vujačić i Siniša Saničanina će činiti štoperski tandem, pošto u prva tri meča nove sezone crno-beli nisu primili nijedan pogodak. Reprezentativci Crne Gore i BiH će postajati samo uigraniji kako vreme bude odmicalo, a na levom beku će i ovoga puta biti Slobodan Urošević.

Na sredini terena, takođe, ne bi trebalo da bude većih izmena. Saša Zdjelar i Miloš Jojić se i ovog puta očekuju u veznom redu kao dvojica igrača ispred odbrane. Oni su odlično funkcionisali u prvom susretu protiv Dunajske Strede i Stanojević im očigledno sve više veruje. Bibars Natho će i ovog puta početi meč sa klupe kao neko ko bi kasnijim ulaskom mogao da smiri igru crno-belih, dok se napadačka četvorka očekuje ista kao i u Beogradu pre šest dana.

Lazar Marković će biti na desnom krilu, odakle je imao nekoliko dobrih poteza protiv Dunajske Strede, a zanimljivo je da im je baš sa suprotne leve strane postigao jedini gol u prvom susretu. Na toj levoj strani treba očekivati Nemanju Jovića

Mladi krilni fudbaler je bio odličan iako je u par navrata mogao da ranije završava akcije, ali i sam Stanojević je rekao da ga zbog toga neće sputavati. Između njega i Marković ponovo bi trebalo da bude Danilo Pantić.

Ispred Pantića će u špicu i ovog puta biti Rikardo Gomeš, u kojeg će još više biti uprte oči može li baš on da bude čovek odluke, koji će povući crno-bele ka očekivanom dvomeču protiv ruskog Sočija. Dakle, da rezimiramo:

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Pantić, Jović - Rikardo.

Komentari