UEFA NE PRAŠTA, TOTENHEM LETI IZ TAKMIČENJA! Briga manje za Partizan, Englezi su protivnik koga niko ne želi...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • UEFA NE PRAŠTA, TOTENHEM LETI IZ TAKMIČENJA! Briga manje za Partizan, Englezi su protivnik koga niko ne želi...

Odložena utakmica Lige konferencija između Totenhema i Rena, neće biti odigrana, pošto klubovi nisu na vreme mogli da nađu slobodan termin, odlučila je UEFA.

Ekspedicija Rena doputovala je na odlučujući meč za plasman u drugu rundu takmičenja, ali do njega nije došlo jer Totenhem nije mogao da organizuje utakmicu. Kao razlog klub iz Londona naveo je probleme sa Kovidom. Zbog toga su petlovi odložili i utakmicu Premijer lige protiv Brajtona.

Ren je optužio engleski klub da je unilateralno doneo odluku o neigranju utakmice. Iz UEFA su se oglasili saopštenjem da "klubovi nažalost nisu mogli da se dogovore o novom terminu utakmice" i najavili da će Disciplinska komisija razmatrati "aneks J" koji kaže da ekipa koja zbog pandemije koronom nije u stanju da odigra meč gubi utakmicu službenim rezultatom 3:0.

Jasno je dakle da će utakmica biti registrovana u korist Rena par forfe. Druga opcija je da se redosled na tabeli grupe G odredi bez nje, što je efektivno svejedno i Renu, koji je svakako obezbedio prvo mesto u grupi, i Totenhemu koji u oba slučaja ostaje bez evropskog proleća.

Profitiraće Viteze, pošto je Totenhemu pobeda nar Renom garantovala drugo mesto koje će sada zadržati holandski predstavnik.

Osam igrača Tottenhema i pet članova uprave zaraženo je opakim virusom, zbog čega je klub preventivno zatvorio trening centar.

Novosti

Komentari