PARTIZAN JE SPREMAN, SOČI MORA PASTI... Rusi i kada misliš da ih imaš, daju ti gol, ali... CRNO-BELIM IGRA SAMO POBEDA!

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • PARTIZAN JE SPREMAN, SOČI MORA PASTI... Rusi i kada misliš da ih imaš, daju ti gol, ali... CRNO-BELIM IGRA SAMO POBEDA!

Fudbaleri Partizana od 21 čas u Humskoj dočekuju ekipu Sočija u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za LIgu konferencija. Prvi meč u Rusiji završen je rezultatom 1:1. Trener crno-belih Aleksandar Stanojević najavio je da će njegov tim biti ofanzivinij nego u prvoj utakmici.

- Igramo evropsku utakmicu pred načim navijačima. Jedino nas pobeda vodi dalje, tako ćemo i pristupiti njoj. Živković ima problema uzrokovanih padom tokom prve utakmice. Ostali su spremni, a Miljković i Obradović su se priključili i oni su u konkurenciji. Želimo da nastavimo dobar niz. Ne znamo da li je Miljković spreman da bude u 11. Lutovac je odlično odigrao do sada, imam poverenja u njega, ofanzivniji je i realnije je da on počne - rekao je Stanojević koji ne misli da će crno-beli biti u prednosti jer je Soči igrao meč ruskog prvenstva u ponedeljak.

- Koliko nam je utakmica u Novom Pazru trajala, imam osećaj da smo je juče završili. I prošli put su igrali tri dana pred nas. Oni ne odustaju od svgh stila igre, bez obzira igrali u Moskvi, Beogradu ili Sočiju. Želim da pomerimo težište igre ka njihovoj polovini i da budemo za nijansu opasniji. To želim i to predviđam da bude razlika na našem stadionu, u odnosu na prvi meč.

Partizan bi trebalo da se lakše spremi za revanš uzevši u obzir iskustvo iz prvog meča, a pitanje je i šta Soči može da promeni u odnosu na meč od pre nedelju dana. Stanojević je priznao da se čuo i sa Markom NIkolićem koji trenira Lokomotivu.

- Jeste lakša priprema, ali isto smo se pripremali i za prvu. Dobro smo sve odradili, igrači su sve učinili šta smo zahtevali iz stručnog štaba. Naravno da je i njima lakše nakon što su videli šta ih očekuje. Možda može u gore trojci da promeni igrače, sve ostalo će biti slično ili isto. To su igrači približnog ili istog kvaliteta. Mislim da samo ta ofanzivna krila mogu biti izmene, ali ništa specijalno - smatra Stanojević koji prizanje da se čuo sa trenerom Lokomotive Markom Nikolićem.

- Čuli smo se pre prve utakmice, baš dosta dugo smo pričali, a sada smo se u Beogradu videli i pričali smo. sa njegove strane, dao mi je lepu rečenicu: ''Soči i kada misliš da nije opasan i kada ga imaš, on ti da gol''. Ne možemo da se opuštamo, ali verujem da ćemo uspeti da prođemo.

Trener Sočija Fedotov je procenio da su šanse podjednake u revanšu pošto je rezultat u prvom meču bio 1:1, a Stanojević se slaže sa tom procenom.

- Slažem se sa njim. Iako mi ovde mislimo da smo mi najbolji na svetu i da smo favoriti, oni dolaze iz izuzetno jake lige, imaju jake utakmice i mislim da su šanse 50:50. Želja nam je da napravimo dobru atmosferu i nama je želja da ih mi sa terena poguramo da nam daju tu malu prednost sa tribina. Oni su dobra ekipa, ali na našem terenu mislim da smo ipak u prednosti - ističe Stanojević koji ne razmišlja o VAR sistemu zbog sumnivog prenala u prvom meču, ali naglašava da će ekipa vežbati i penale.

- Ne bih da imamo razmišljanja u tom pravcu. Na ovom nivou, danske sudije su dobre i nemamo razloga da razmišljamo o tome. Vežbaćemo penale, znam kako ćemo ih izvoditi. Moramo i to da radimo, sve se vežba u fudbalu. Ne znam za Soči, oni su izuetno spremni, ruska liga je intenzivnijna i mislim da su oni spremniji, ali očekujem da ćemo mi prevazići sebe u trčanju i svemu pred navijačima.

Komentari