STANOJE PRELOMIO, NAPAŠĆE IZ SVIH ORUŽJA! U prvih 11 i Pantić i Rikardo i Marković i Nahto...

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • STANOJE PRELOMIO, NAPAŠĆE IZ SVIH ORUŽJA! U prvih 11 i Pantić i Rikardo i Marković i Nahto...

Partizan u četvrtak želi da preokretom protiv Santa Klare stigne do grupne faze Konferencijske lige.

Na redu je poslednji letnji ispit za crno-bele. Partizan je dosadašnje uspešno polagao, ali ovaj poslednji ne sme da padne. Ulog je novo evropsko polugodište, ono jesenje, koje ne donosi samo šansu za nove ocene - već i za lep profit.

Partizan u četvrtak u 21.00 dočekuje Santa Klaru u revanšu plej-ofa za plasman u Konferencijsku ligu, a posle poraza (1:2) u Portugalu, više nema šta da se čeka.

Ekipa Aleksandra Stanojevića će morati da napadne pobedu u poslednjem kvalifikacionom meču. Ovde nema nazad, samo je jedan put koji vodi ka novih šest utakmica na evropskoj sceni.

Da će stvari morati da budu drugačije nego na Azorskim ostrvima, svestan je i trener crno-belih.

"Santa Klara je kvalitetna, to prvo, ali nismo bili agresivni u prvoj liniji tima, lako je protivnik ulazio u naših 30 metara. Naša otresitost i odlučnost ovog puta mora da bude veća i bolja. Ući ćemo maksimalno motivisani, spremni smo 100% da uz pomoć naših navijača ostvarimo pobedu i plasiramo se u Evropu", bila je poruka Stanojevića pred utakmicu.

Sa strane neophodnog rezultata za prolaz dalje je sve jasno, ali kakva je situacija sa 11 fudbalera koji će istrčati na teren stadiona u Humskoj?

I ovoga puta je jasno da će među stativama Partizana u četvrtak biti Aleksandar Popović. Nemanja Stevanović je zauzeo to mesto za vikend protiv Kolubare i nije imao mnogo problema, a jasno je da će mlađi od dvojice golmana i ovog puta biti izbor za evropsku utakmicu.

Partizan bi, međutim, mogao da napravi dve promene u defanzivnoj liniji u odnosu na prvi meč sa Santa Klarom. I obe na bekovskim pozicijama. Levo će meč morati da počne Ivan Obradović, pošto je standardni Slobodan Urošević suspendovan zbog žutog kartona u Portugalu.

Sa desne strane nema takvih "moranja", ali posle vrlo neubedljive partije Aleksandra Miljkovića u prvom meču, Marko Živković bi mogao sada da dobije priliku u prvih 11. On se dobro pokazao i u revanšu protiv Sočija, a činjenica da će Partizan gledati kako da što više napada bi mogla da ide baš njemu u korist.

Na štoperskim pozicijama nema nikakvih dilema. Igor Vujačić će biti desni centralni defanzivac, a Siniša Saničanin levi. Reprezentativac Crne Gore će morati da prikaže znatno bolju igru u odnosu na prvi meč, iako je njegov pogodak doneo crno-belima aktivan rezultat pred revanš.

"Što se tiče Zdjelara, on svim silama pokušava da igra i da počne meč. On je sad na treningu i čekamo da vidimo izveštaj kakav će biti. Popodne će probati da trenira s nama i nadamo se dobrim vestima", rekao je Stanojević dan pred utakmicu o situaciji sa najvažnijim vezistom tima.

U prvom meču nije mogao da pomogne ekipi, pa su na sredini igrali Aleksandar Šćekić i Miloš Jojić. Sada ipak treba očekivati Zdjelara, iako rovitog, i to pored Jojića, dok bi visoki Crnogorac trebalo da ostane na klupi (takođe ima problema sa povredom).

Tandem Zdjelar - Jojić bio je upravo tandem i koji je činio "kičmu" crno-belih u onom sjajnom revanšu sa Sočijem.

Što se tiče trojice ofanzivaca iza napadača, i tu se očekuju promene u odnosu na prvi meč. Danilo Pantić bi takođe trebalo da počne susret uprkos problemima sa povredom zbog koje je propustio prošlonedeljni susret.

"Sa Pantićem je ista situacija kao sa Zdjelarom, on je 8-10 sati dnevno na terapijama i ima veliku želju da igra. I mi ćemo malo rizikovati i mislim da je sada pravi trenutak za to, da ćemo probati sa njima", bile su jasne reči trener Stanojevića.

On će početi na levom krilu, dok će desno biti Lazar Marković. Kapiten Partizana se do sada odlično pokazao na evropskoj sceni, a to se posebno odnosilo na izvanredan meč protiv Sočija u Beogradu. Odigrao je kapitenski tada, a u kakvoj je poziciji njegova ekipa u ovom trenutku, moraće i u revanšu sa Santa Klarom da "povuče" saigrače napred.

Na mestu iza špica će biti Bibars Natho, koji bi morao da donese mir u posedu lopte, pre nego što - ako bude potrebe - u nastavku na terenu bude bio Sejduba Suma. Gvinejac se pokazivao kao "džoker" koji menja momentum meča, tako je bilo i u Portugalu, a moglo bi i u Beogradu.

Na kraju, Rikardo Gomeš će biti prvi napadač Partizana, a od njega bi trebalo očekivati još više nego u prvom susretu kada nije mogao da dolazi do prilika za gol. Ovako bi trebalo da izgleda Stanojevićev tim za meč godine:

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović - Jojić, Zdjelar - Marković, Natho, Pantić - Rikardo.

Mondo

Komentari