NISU SAMO MILIONI, ZVEZDA JE SRBIJU POSLALA NA 13 MESTO NA LISTI UEFA! Ako tu ostanemo sleduju nam dva tima u borbi za LŠ!

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • NISU SAMO MILIONI, ZVEZDA JE SRBIJU POSLALA NA 13 MESTO NA LISTI UEFA! Ako tu ostanemo sleduju nam dva tima u borbi za LŠ!

Pobedom na Kairatom u Beogradu, fudbaleri Crvene zvezde su juče obezbedili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

To prvaku Srbije garantuje i petu uzastopnu jesen u Evropi s obzirom na to da su izborili minimum Ligu konferencija. Osim toga, trijumf nad Kairatom Zvezdi je obezbedio i nagradu Evropske kuće fudbala u vrednosti od 4.1 milion evra. Apsolutno nezamerljiva cifra, koja će, ukoliko Crvena zvezda savlada Šerif iz Tiraspolja u narednoj rundi, biti i veća.

Kao učesnik plej-ofa Lige šampiona Crvena zvezda bi prihodovala pet miliona evra, a to bi značilo da su izborili siguran plasman u grupnu fazu Lige Evrope, što, u slučaju neuspeha u borbi za najelitnije evropsko klupsko takmičenje, donosi oko 3.6 miliona evra.

Do rasvetljavanja slučaja "Zvezda u Evropi" , može samo da se nagađa gde će šampion Srbije završiti. Potencijalna grupna faza Lige Evrope, kao klubu koji je došao iz plej-ofa za ovo takmičenje, Zvezdi bi donelo ukupno 11.3 miliona evra, dok bi eventualni plasman u Ligu šampiona značio oko 4.5 miliona više u odnosu na prethodnu cifru, odnosno 15.9 miliona.

Kada se tu doda prihod od ulaznica, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli prisustvo publike, klub sa stadiona "Rajko Mitić" bi i te kako mogao da naplati svoje dobre igre.

Osim novca, Crvena zvezda, kao i ostatak srpskih klubova, juri koeficijent, kako sami za sebe, tako i za našu zemlju. Srbija je trenutno 13. na UEFA rang-listi sa 23,875 bodova, a jučerašnja pobeda Zvezde donela nam je još jedan poen. To 13. mesto znači da bi Srbija u budućnosti imala dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pojavila bi se i Liga Evrope, gde srpskih predstavnika nema ove sezone u kvalifikacijama.

Sportske

Komentari