SVE SMO BLIŽE DVA KLUBA U LŠ, KOCKICE SE SLAŽU BAŠ PO ŽELJAMA CRVENO I CRNO-BELIH! Od sezone 2021/2022 Srbija ulazi u pobrano društvo!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • SVE SMO BLIŽE DVA KLUBA U LŠ, KOCKICE SE SLAŽU BAŠ PO ŽELJAMA CRVENO I CRNO-BELIH! Od sezone 2021/2022 Srbija ulazi u pobrano društvo!

Prethodne večeri u Ligi šampiona viđeno je nekoliko iznenađujućih rezultata, ali je onaj iz Marselja najviše zanimao poklonike fudbala u Srbiji.

Olimpijakos je na "Velodromu" poražen od Olimpika (1:2), iako je vodio na poluvremenu! Ovakav epilog umnogome može da doprinese tome da Srbija prvi put u istoriji ima dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Naime, da bi se to i definitivno desilo od sezone 2021/2022, važno je da Crvena zvezda stigne do osmine finala Lige Evrope ili u još boljem slučaju do četvrtfinala mlađeg UEFA takmičenja, čime bi pomogla drugoplasiranom klubu Superlige (trenutno Partizan).

S obzirom na to da se srpski klubovi takmiče sa grčkim i kiparskim za to famozno 15. mesto, koje obezbeđuje dve ekipe u kvalifikacijama za elitu, vrlo je važno da timovi iz te dve zemlje ostvaruju loše rezultate. Kipar nam trenutno beži za 1.5 bodova, ali Omonija je gotovo sigurno već ispala iz grupne faze Lige Evrope, pa to ne bi trebalo da nam predstavlja problem.

Međutim, Grci i dalje imaju tri ekipe u evrokupovima - Olimpijakos u Ligi šampiona, AEK i PAOK u Ligi Evrope. crveno-beli iz Pireja su dobro počeli u "C" grupi najelitnijeg fudbalskog ranga, imaju i dalje dobru šansu da se plasiraju u Ligu Evrope, kao prošle sezone sa trećeg mesta u grupi LŠ, ali poraz od slabašnog Marseja, negativnog rekordera Lige šampiona po broju uzastopnih negativnih rezultata, značajno im je otežao situaciju.

Ako u poslednjem kolu ne ostvare pozitivan rezultat u duelu sa Portom, a Marsej ga ostvari na meču protiv Mančester Sitija (kome taj duel neće ništa značiti), Pirejci ostaju bez evropskog proleća.

Takođe, PAOK i AEK se nalaze u nezavidnim pozicijama u svojim grupama Lige Evrope. AEK je praktično jednom nogom već ispao, dok se PAOK i dalje bori, ali videćemo koliko će imati snage u poslednja dva meča sa Omonijom i Granadom. Suštinski, za srpski fudbal bi remi u četvrtak između PAOK-a i Kiprana bio savršen rezultat, jer bi praktično i jedne i druge ostavio ispod zacrtanog cilja.

SD/Novosti.rs

Komentari