(VIDEO) MOURA UNIŠTIO AJAKS SA TRI GOLA, poslednji vredan finala LŠ dao u poslednjoj sekundi, LIVERPUL ČEKA TOTENHEM!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) MOURA UNIŠTIO AJAKS SA TRI GOLA, poslednji vredan finala LŠ dao u poslednjoj sekundi, LIVERPUL ČEKA TOTENHEM!

Fudbaleri Totenhema plasirali su se u finale Lige šampiona posle spektakularnog preokreta u Amsterdamu! Spursi su pobedili Ajaks 3:2, golom Lukasa Mure u poslednjoj sekundi nadoknade vremena na "Johan Krojf Areni".

"Kopljanici" su bili jednom nogom u Madridu posle prvih 45 minuta, jer su golovima Matijsa de Lihta i Hakima Zijeha vodili 2:0 i imali ukupno tri gola prednosti.to:

Međutim, Lukas Moura je postao apsolutni heroj Spursa u drugom poluvremenu, prvo u roku od 204 sekunde poravnava rezultat, a potom u poslednjoj sekundi nadoknade poluvremena kompletira het-trik za put u Madrid! Brazilac je ušao u istoriju kluba sa Vajt Hart Lejna, jer će Totenhem prvi put u klupskoj istoriji igrati finale Lige šampiona.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić je odigrao odlično revanš u Amsterdamu, "kumovao" je kod oba gola Ajaksa, ali nije imao dovoljno sreće da i sam zatrese mrežu gostiju iz Londona.

Tadić je prvo iznudio korner iz kojeg je De Liht u sedmom minutu glavom pretvorio centaršut Šenea u vođstvo 1:0, a potom je sjajnom povratnom loptom servirao Zijehu gol za 2:0 u 35. minutu.

U međuvremenu je posle jedne kontre prevario Vertongena, gađao je iskosa sa leve strane dalji ugao, ali je lopta prošla za malo pored gola.

Međutim, sve se promenilo u II poluvremenu, Poćetino dobija bitku u vazduhu uvođenjem Ljorentea što omogućava Totenhemu da kontroliše ritam meča. To donosi rezultat već u prvih 15 minuta drugog poluvremena, a Mura je iskoristio brojne propuste odbrane Ajaksa.

Domaćin je u nastavku meča opasno pretio iz kontranapada, ali Zijeh nije imao dovoljno sreće, njegova dva sjajna šuta zaustavljaju stativa i Loris.

Kada su svi očekivali poslednji zvižduk glavnog sudije Feliksa Briha i plasman "kopljanika" u prvo finale LŠ posle 23 godine, odbrana Ajaksa je opet kapitulirala: Jedna dubinska lopta stiže do kaznenog prostora, Ali pronalazi Mouru koji stiže do het-trika i postaje heroj "Pevaca".

Totenhem će u finalu 1. juna u Madridu igrati sa Liverpulom koji je u sredu eliminisao Barselonu impresivnom pobedom od 4:0, nadoknadivši deficit od čak tri gola iz Katalonije.

Prvi put posle 11 godina u finalu LŠ će igrati dva engleska kluba, što znači da će Premijer liga sigurno dobiti šampiona Evrope, prvi put od trijumfa Čelsija 2012. godine.


Polufinale LŠ, revanš:

Ajaks – Totenhem 2:3 (prvi meč 1:0)

De Liht 5, Zijeh 35 – Mura 55, 59, 90+5

"Johan Krojf Arena", Amsterdam

Glavni sudija: Feliks Brih (Nemačka)

Ajaks (4-3-3): Onana – Taljafiko, Blind, De Liht, Mazraui – De Jong, Van de Bek (Magaljan 90'), Šene (Veltman 60') – Dolberg (Sinkgraven 67'), Zijeh, Tadić

Totenhem (4-3-1-2): Loris – Rouz (Dejvis 83'), Vertongen, Aldervireld, Tripije (Lamela 81')– Ali, Vanjama (Ljorente 46'), Sisoko – Eriksen – Son, Mura


Komentari