A, SADA SLEDI DEKIJEVA ERA! STANKOVIĆ OKUPIO ZVEZDAŠE, govorio o Marinu, pripremama, odlascima, dolascima…

    foto: FK Crvena Zvezda
    Podeli
  • A, SADA SLEDI DEKIJEVA ERA! STANKOVIĆ OKUPIO ZVEZDAŠE, govorio o Marinu, pripremama, odlascima, dolascima…

Počela je nova era u Crvenoj Zvezdi, Dejan Stanković pojavio u opremi crveno-belih i kao trener.

On je ovim činom zvanično započeo zimske pripreme crveno-belih i obratio se medijima:

- Pozdravio bih sve i čestitao bih vam praznike. Družićemo se tokom godine, nadam se da ćemo imati lepu saradnju - započeo je Stanković.

ta očekuje crveno-bele i odluka koja je iznenada donesena:

- Sutra rano idemo na Pafos, sa jednom prijateljskom utakmicom, koja nije bila u planu, ja sam je ubacio, da nagradim igrače za dobar rad na Kipru. Zatim idemo u Tursku, gde imamo 6 prijateljskih utakmica. Daćemo značaj svim prjateljskim utakmicama. Nadam se da će igrači biti zdravi i spremni.

Kako će se postaviti u nastavku sezone:

- Ja gledam tako da nemam 11 bodova prednosti i krećem od nule, to ću preneti i na moje igrače. Očekujem jako zdravu i pametnu igru, očekujem da izvučemo 150 odsto iz njih.

Da li mu je čudno što će imati toliko vremena za pripremu?

- Imao sam ovde u Zvezdi za tri godine takvu situaciju, imaš letnju i zimsku pauzu, odradiš ful pripreme dva puta godišnje, sada se to malo razlilo sada, kratka je letnja pauza, u kvalifikacije za LŠ ulazimo brzo, jer je EURO. Tako da je zimska pauza ta kada se igrači odmore i spreme maksimalno.

Govorio je i o Marku Marinu koji je nedavno pojačao Al Ahli.

- Da mu se zahvalim kao zvezdaš za sve što je uradio za Zvezdu, pisali ste da je on bio s loptom na ti, rekao bih i da je radio s loptom šta je hteo. On je izrazio želju da ide, da je ostvario dečački san, imao je džnetlmenski sporazum sa Zvezdom ako neko pošalje ponudu da može da uđe. Ali Zvezda mora bez svakoga i može bez svakoga, ona je više od kluba. Ja se vodim time, time bih stavio tačku na tu priču.

O prelaznom roku nije želeo mnogo da govori, ali jeste izneo okvirnu transfer politiku:

- Možete da pitate Terzu i Mitu, u dogovoru sa njima radimo na "merkato", na izlazu i ulazu, za sada je to izlaz, jer moraš malo da smanjiš kadar da bi dobio na kvalitetu. Za sada radimo na tome. Za sada ide sve kako treba. -Gledao sam preko "V skauta" igrače Zvezde, imam kristalno jasnu sliku, ali je drugačije kada ih treniraš. Znam sve o mojim igračima. Neki mogu mnogo više i uradiće to, neki su na dobrom nivou. Najteže je za nekog trenera kada počinje u januaru i u februaru se završava prelazni rok u Saudijskoj Arabiji i ne znaš ko će ostati do kraja u timu - rekao je Stanković.


Kao Zvezdino dete očekivano više će biti fokusiran na podmlađivanje tima:

- Imamo dosta dobrih kvalitetnih mladih igrača, forsiraćemo ih. Neko od njih će samo odraditi pripreme i biti vraćen u naš B tim ili omladince. Dobiće šansu, ali pravu. Ne samo da debituje, da ga spržimo, već da napravimo mlade igrače koji će biti naša budućnost - zaključio je Stanković.

Blic.rs

Komentari