BAR NEŠTO! SRBIJA DOMAĆIN U BARAŽU SA SP! Orlovi, pobedite naredna tri meča, pa nek drugi idu u doigravanje!

    foto: Fotoilustracija/FSS
    Podeli
  • BAR NEŠTO! SRBIJA DOMAĆIN U BARAŽU SA SP! Orlovi, pobedite naredna tri meča, pa nek drugi idu u doigravanje!

Trenutno nam se daju najveće šanse da u eventualnom baražu zaigramo kao domaćini.

Fudbalska reprezentacija Srbije otežala je sebi ionako već dovoljno težak put ka Svetskom prvenstvu remijem 1:1 protiv Republike Irske, iako su igrali "hevi metal fudbal".

Zbog toga su "orlovi" sada bliži plasmanu u baraž, odakle će samo tri od 12 selekcija obezbediti kartu za Katar, međutim, prednost domaćeg terena bi im u tom slučaju bila izvesna!

Srbija ima dva boda manje od Portugala i ako žele da sa prvog mesta odu na Mundijal, moraće da pobede u sva tri preostala kvalifikaciona meča (Luksemburg, Azerbejdžan i Portugal).

U suprotnom, smeši nam se mesto u baraže, gde će se 12 selekcija na tri turnira sa po četiri ekipe boriti za preostala tri mesta za evropske selekcije na Svetskom prvenstvu.

Ipak, kalkulacije navode da Srbija u ovom trenutku ima daleko najveće šanse da bude domaćin u polufinalu baraža! Doigravanje za poslednja tri mesta će se igrati po sistemu kao i za EURO - turniri sa po četiri tima, gde se igraju polufinala i finala na jedan meč, a pobednik turnira ide na Mundijal

U ovom trenutku, Srbiji se daje 82.8% šansi da će u tom baražu biti domaćin u polufinalnom meču, prema specijalizovanom sajtu "We Global Football". U baražu će se naći 10 drugoplasiranih i još dve najbolje selekcije iz Lige nacija koje ne idu direktno na Svetsko prvenstvo (verovatno Austrija i Vels). Posle nas, najveće šanse imaju Poljaci, Švajcarci, Šveđani, Česi i Norvežani, a upravo ti timovi ne bi mogli da budu naši rivali u polufinalu baraža, ukoliko bi situacija ostala identična i na kraju novembarskih mečeva.

Razlog za ovako dobro pozicioniranje je i taj što je trenutno Srbija prva na tabeli najboljih drugoplasiranih ekipa, ispred Rusije, Švedske, Škotske, Poljske... Ako završimo među najboljih šest od 10 drugoplasiranih timova, bićemo povlašćeni na žrebu polufinala i tako dobiti domaćinstvo.

Mondo

Komentari