FUDBAL U SRBIJI JE BLATO, ČITAVO PRVENSTVO JE NAMEŠTENO! To se radi već 50 godina i ne može se tek tako srušiti!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • FUDBAL U SRBIJI JE BLATO, ČITAVO PRVENSTVO JE NAMEŠTENO! To se radi već 50 godina i ne može se tek tako srušiti!

Sumnjivi rezultati i neverovatne forme ekipe koje se bore za opstanak su obeležili poslednjih nekoliko kola Superlige Srbije. Na sumnjive utakmice, doduše Prve lige, ukazuje i UEFA. Nešto, dakle, nije u redu.

U jutarnjem programu TV Prva o nameštanju rezltata govorili su Velibor Džarovski, koji je i sam učestvovao u nameštanju mečeva u bivšoj SFRJ, i bivši sudija Miroslav Radoman.

– Nije moguće da se stvari promene, ne može 50 godina da se namešta i da se ispravi preko noći. U moje vreme nije bilo kladionica, ja bih bio Bil Gejts da je tad bilo kladionica – rekao je Džarovski.

– U jednom delu je gospodin Džarovski u pravu. Tih utakmica je bilo i pre, i za vreme one Jugoslavije, i u ovom kasnijem periodu, ali nisu poprimale oblik epidemije. Ovo što se sada dešava u poslednjih godinu-dve dana, to su već postali problemi za čitavu Evropu i treba tome stati na kraj.

Ističe bivši arbotar da svaka nameštena utakmica može da se prepozna.

– Naravno da može da se prepozna svaka nameštena utakmica. Nekada nije bilo kao sada, da čitavo prvenstvo bude namešteno. Najmanje udela su imale sudije u proteklom periodu. Postoji i to kad se klubovi dogovore i tu sudija ne može da reaguje. Imate i model kad sudija prihvati da učestvuje u malverzacijama, što nije dobro za fudbal i sudijsku organizaciju. Po mom mišljenju, najviše je bilo tih varijanti “tri za tri” u mom periodu, tako se moglo predvideti ko će napustiti ligu – istakao je Radoman.

Maxbetsport

Komentari