INTERPOL ISTRAŽUJE NAMEŠTANJA U SRPSKOM FUDBALU, UEFA ŠALJE SVOJE SPECIJALCE NA MEČEVE NAŠIH KLUBOVA! Šta sad, lopine?!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • INTERPOL ISTRAŽUJE NAMEŠTANJA U SRPSKOM FUDBALU, UEFA ŠALJE SVOJE SPECIJALCE NA MEČEVE NAŠIH KLUBOVA! Šta sad, lopine?!

Međunarodna kriminalistička policijska organizacija na svojim stranicama prenela vest o sprovođenju istrage u našoj zemlji

UEFA sumnja u određene utakmice Superlige i Prve lige Srbije da su nameštene i da je na njima uzet ogroman novac u kladionicama u Aziji. Zbog svega iznesenog i Interpol se zainteresovao za dešavanja na fudbalskim terenima naše zemlje.

Bilten Interpola usko specijalizovan za neregularnosti u sportu prenosi izjavu portparola FSS Milana Vukovića da je reagovala UEFA, odnosno da ima sumnji u neke od utakmica Superlige i Prve lige. U prilog tome, UEFA je tražila od FSS da sprovede istragu i obavesti je o rezultatima.

- Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utamicama. Proces pred nadleznim organima FSS je u toku, trenutno ne možemo da otkrivamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena - potvrdio je Milan Vuković, portparol FS Srbije pre dva dana.

S obzirom da je i Interpol preneo ovu vest na svojim bilten stranicama, sasvim je izvesno da su zainteresovani za celu stvar. Hoće li se uključiti u istragu zavisi od UEFA i njenih disciplinskih organa.

Ono što je sigurno, ovakve vesti ne idu u prilog sportu i fudbalu u Srbiji, jer šalju negativnu sliku u svet.

Nameštanja u srpskom fudbalu toliko su uzela maha da iz UEFA stižu naredbe da se liga pod hitno dovede u regularne okvire, a počinioci krivičnih dela nameštanja mečeva najstrože kazne.

Kako bi se na minimum svele šanse da se nameštanja nastave, UEFA je uključila alarm koji dovodi do novih pravila ponašanja. Predstojeći mečevi Superlige koje evropska kuća fudbala bude označila kao sporne dobiće specijalnog posmatrača, koji će imati zaduženje da upozori sve igrače, trenere i sudije da utakmicu prate organi UEFA i da će svaki sumnjiv potez biti predmet istrage. Ovo će postati masovna pojava na mečevima ovdašnje lige, a ne kao što je to bilo pre - sporadično.

UEFA će pregledati snimke sumnjivih mečeva i ako se informacije koje su dobili od kladionica (ogromne uplate) poklope s nelogičnim dešavanjima na terenu, uslediće zahtev za FSS za nastavak istrage i da im pošalju epilog svega. Kako saznaje Kurir, u Nionu su ostavili mogućnost i da njihovi ljudi lično dođu na pojedine utakmice, ali trenutna prepreka za to im je pandemija koronavirusa i smanjen broj avio-letova.

Iz izvora bliskih istrazi o nameštanjima utakmicama Kurir saznaje da će taj spisak uskoro biti "još deblji", jer su kladionice zatrpale podacima organ UEFA koji se bavi primanjem prijava o velikim uplatama.

Espreso/Teleks.info

Komentari