KRSTAJIĆ POČINJE BEZ JOVIĆA, NA KLUPI I PRIJOVIĆ: Igraju Kostić i Ljajić “orlovi” u standardnom sastavu, ništa od dva špica!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KRSTAJIĆ POČINJE BEZ JOVIĆA, NA KLUPI I PRIJOVIĆ: Igraju Kostić i Ljajić “orlovi” u standardnom sastavu, ništa od dva špica!

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20.45 sastaje se u Ukrajini sa domaćom selekcijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Meč između Ukajine i Srbije odigraće se na Lavov areni, koja je izgrađena 2011. godine za potrebe Evropskog prvenstva, a koja prima oko 35 hiljada navijača.

"Orlovi" su odradili trening uoči meča, pod budnim okom selektora, igrači su sa lakoćom odradili i poslednje taktičke zamisli i svi se nadaju povoljanom rezutlatu.

U taboru su svesni da neće biti lako, ali da pobeda otvara vrata Evropskom šampionatu.

"Očekuje nas teška utakmica, čvrst i organizovan protivnik. Dobro su startovali u kvalifikacijama. S druge strane, naši igrači imaju dosta samopouzdanja. Mi iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje", rekao je Krstajić i dodao da svih 25 fudbalera konkuriše za tim.

Na pitanje da li zna tim i da li ima dilemu "Luka Jović ili Aleksandar Mitrović u špicu", Krstajić je rekao:

"Ili Prijović? Ne mogu sva trojica da igraju, ali videćemo. Znam tim, otkriću vam da će sigurno početi Mijat Gaćinović", naveo je Krstajić kroz osmeh.

Selektor Srbije dodao je da se, uprkos najavama o visokom riziku, ekipa oseća prijatno u Ukrajini.

"Silno smo motivisani da odigramo sjajnu utakmicu, da pružimo svoj maksimum. Odmorili smo se posle klupskih obaveza i prvenstava". Naglasio je golman "orlova" Marko Dmitrović.

Nakon završetka SP, Srbija nije zabeležila nijedan poraz u osam mečeva, a svi se nadaju da će se taj trend nastaviti i nakon meča sa Ukrajinom.

Ukrajinci su do sada skupili odlična 4 boda što je sjajana rezultat imajući u vidu da su i oni prošli gostovanje Portugalcima i u dobrom raspoloženju dočekuju naš sastav.

U kakvom će sastavu igrati Mladen Krstajić?

Rekli bismo da su petorica sigurni u startnoj postavi, a to su Dmitrović na golu, Milenković na poziciji štopera, Kolarov kao levi bek, Tadić kao ofanzivni vezni i Aleksandar Mitrović u napadu.

Prethodne mečeve protiv Nemačke i Portugala propustio je veliki broj reprezentativaca, kao što je Filip Kostić, pa Kragujevčanina takođe treba očekivati u startnoj postavi na utakmici u Ukrajini posebno zbog fantastične sezone koju je imao u Ajntrahtu.

U odbrani očekujemo Spajića i Rukavinu pored dvojice pomenutih, Nemanju Maksimovića na sredini zajedno sa Gaćinovićem, a pored Kostića i Tadića očekujemo i Ljajića u ofanzivnom delu.

Dakle: Dmitrović - Rukavina, Milenković, Spajić, Kolarov - Maksimović, Gaćinović - Ljajić, Tadić, Kostić - Mitrović.

Postoji i varijanta sa dva napadača kada bi svoje mesto pronašao i Luka Jović, ali je ona manje verovatna za utakmicu u Ukrajini, tako nešto treba očekivati za utakmicu protiv Litvanije u Beogradu. Teško je govoriti i ko bi izgubio mesto startera u tom slučaju, najverovatnije Adem Ljajić.

Mediji/Sportske

Komentari