PARTIZAN U JAR TRAŽI IGRAČE ZA SKIDENJE ZVEZDE SA TRONA! Tvrde da su videli fudbalere koji bi odmah napravili razliku u Srbiji!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PARTIZAN U JAR TRAŽI IGRAČE ZA SKIDENJE ZVEZDE SA TRONA! Tvrde da su videli fudbalere koji bi odmah napravili razliku u Srbiji!

Direktor omladinske škole otkriva kako će izgledati saradnju koju je Partizan uspostavio sa Kejptaun sitijem.

Pre nekoliko sedmica, odjeknula je vest da će FK Partizan uspostaviti saradnju sa Kejptaun sitijem, klubom iz Južnoafričke Republike.

Ta saradnja sada je i ozvaničena, pa će Partizan u saradnji sa ovim klubom sa juga Afrike nastaviti da jača svoju omladinsku školu.

Partizan je u Kejptaun napravio važan korak ka uspostavljanju saradnje dva kluba, koja bi obema stranama trebalo da bude od koristi.

"Kontakt sa njima je uspostavljen preko Sejdube Sume, budući da je predsednik Džon Komits bio posrednik prilikom njegovog dolaska u Partizan", počeo je direktor Omladinske škole Partizana, Vanja Radinović.

"I ne samo da je on čovek koji brine o karijeri našeg fudbalera, već ga je usvojio dok je bio dečak, tako da između njih dvojice vlada mnogo prisniji odnos nego onaj na nivou menadžera i klijenta", objašnjava Radinović.

On objašnjava ko je bi to koristi Partizan mogao da ima od saradnje sa klubom iz Južne Afrike.

Vanja Radinović, direktor Omladinske škole Partizana

"Tržište u ovoj zemlji veliko i od igrača koje smo videli sasvim sam siguran da bi trojica ili četvorica odmah mogla da dođu u Partizan i naprave ozbiljnu razliku. Međutim, problem su primanja i plate, budući da igrači tamo veoma dobro zarađuju, a obeštećenja za najbolje igrače gotovo po pravilu ne idu ispod 3.000.000-4.000.000 evra. Ipak, moj posao u Kejptaunu je bio da dogovorim saradnju na nivou Omladinske škole i u tome smo uspeli."

Konkretno, prema rečima Radinovića, razmatrani su razni aspekti saradnje u oba pravca.

"Pre svega, razgovarano je o tome da određeni broj trenera iz Partizanove omladinske škole ode u Kejptaun siti i pomogne im u radu sa mlađim kategorijama, a razrađen je i model po kojem bi dvojica ili najviše trojica mladih i perspektivnih igrača južnoafričkog kluba, zajedno sa jednim trenerom iz kluba, došli u Beograd na mesec dana. Oni bi ovde bili naši gosti, a po povratku u Kejptaun bismo nastavili da ih pratimo, kako bismo ispratili njihov dalji razvoj. Takođe, za kraj je pomenuta i mogućnost da prvi tim našeg kluba ode u Kejptaun na pripreme. Gospodin Džon Komits je spreman da to sve organizuje, ali o tome će se detaljnije pričati kad, nadamo se vrlo brzo, bude bio naš gost u Beogradu", istakao je Vanja Radinović.

Mondo

Komentari