PIKSI NASMEJAO SRBIJU! "NEMA VLAHOVIĆA, ŠTA ĆEMO SAD, DA NE IGRAMO?! Orlove čekaju Norveška i Slovenija...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PIKSI NASMEJAO SRBIJU! "NEMA VLAHOVIĆA, ŠTA ĆEMO SAD, DA NE IGRAMO?! Orlove čekaju Norveška i Slovenija...

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je na konferenciji za medije o predstojećim utakmicama Lige nacija u kojima "orlovi" najpre dočekuju Norvešku i Sloveniju 2. i 5. juna.

Naša selekcija nakon toga gostuje Švedskoj 9. juna, a potom i Sloveniji tri dana kasnije.

Najviše reči bilo je o duelu sa Norveškom, pošto je to prvi rival Srbije. To je reprezentacija koja u svojim redovima ima nekoliko zvučnih imena, pre svih Erlinga Holanda koji je nedavno pojačao Mančester siti, ali i Martina Odegarda koji nastupa za Arsenal.

- Veoma sam zadovoljan treninzima koje smo već uradili, zadovoljan sam ponašanjem igrača i celokupnom atmosferom u timu. Ovu utakmicu, kao i one naredne, čekamo potpuno mirni i skoncentrisani na ono što treba da uradimo. Norveška je težak protivnik, ne treba imati dilemu oko toga, imaju nekoliko igrača koji su u rangu svetske klase. Sa druge strane, opet ponavljam da je prošlost iza nas, utakmica sa njima od pre dve godine je istorija, moramo da gledamo u budućnost i da se suočavamo sa utakmicama koje su pred nama - rekao je Piksi i dodao:

- Našu strategiju baziramo na timskom duhu i drago mi je kada vidim da su igrači solidarni i na terenu i van njega, srećan sam kada ih vidim takve i kada vidim da jedva čekaju da istrče na teren, bez obzira na naporne sezone koji su imali.

Nema sumnje da Srbija poseduje ozbiljan kvalitet, ali to treba dokazati na terenu koje je na kraju jedino merilo.

- Kvalitet imamo, ali treba da ga pokažemo. Jedno je pričati, drugo je igrati.

Mnogi "orlove" vide kao favorite u ovoj grupi.

- Nebitno je šta drugi misle, meni je važno šta mi mislimo, ako neko smatra da smo mi favoriti, hvala mu na komplimentu, ali ne bih rekao da smo veći favoriti od Norveške i Slovenije. Svi imamo te utakmice u kojima moramo da pokažemo kvalitet. Naš cilj je da budemo prvi u grupi, a da li ćemo u tome uspeti – videćemo. Nemam dilemu da ćemo se pokazati i da će igrači utakmice shvatiti ozbiljno. Sve četiri ekipe imaju podjednake šanse, a videćemo ko će uspeti u tome.

Selektor neće moći da računa na Dušana Vlahovića, ali dobra vest je da se u nacionalni tim vratio Darko Lazović.

- Mislim da se ne menja mnogo toga, svi igrači su shvatili ideju koju imamo, kako Srbija želi da se pokaže. Hoćemo da budemo ofanzivni, da igramo lep fudbal. Nema Ducija, ali šta ćemo, da ne igramo? Moramo da igramo. Neko će popuniti to mesto, taj nedostatak... Znate da u ovom ciklusu imamo 30 igrača, zbog kratkog vremenskog perioda i četiri utakmice. Pretpostavljam da će biti nekih rotacija, ali videćemo, ništa se ne menja u našem mentalitetu, mi idemo od utakmice do utakmice. Cilj je da zasluženo slavimo i osvojimo tri boda.

Za kraj je istakao da zna sastav koji će istrčati na teren protiv Norveške.

- Svi su spremni, motivisani. Igraće ekipa koja je dovoljno kadra da iznese teret izazova. Mi smo bazirani na timskom duhu, nije važno ko će početi, a ko će ući kasnije. Nekada i ti koji uđu u igru odluče meč - zaključio je Piksi.

Podsetimo, utakmica Srbija - Norveška igra se u četvrtak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić"

Mediji

Komentari