SA KIM ĆEMO NA ŠKOTE?! TUMBA I SRBIJA U PROBLEMU, POVREĐEN I KOLAROV, ĐURIĆIĆ IMA KORONU, Veljkoviću klub zabranio da igra za Orlove!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • SA KIM ĆEMO NA ŠKOTE?! TUMBA I SRBIJA U PROBLEMU, POVREĐEN I KOLAROV, ĐURIĆIĆ IMA KORONU, Veljkoviću klub zabranio da igra za Orlove!

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković suočava se sa nizom problema pred najvažniju utakmicu ove generacije - finale plej-ofa Lige nacija sa Škotskom, koje će direktno odlučiti o plasmanu na Evropsko prvenstvo 2021. godine. Tumbaković zbog koronavirusa neće moći da računa na Filipa Đuričića koji se pokazao kao važan šraf u napadačkom delu tima, neće biti ni Miloša Veljkovića iz Verdera, dok je pod velikim znakom pitanja i kapiten Aleksandar Kolarov.

Kolarov, kako javljaju italijanski mediji, ima problema sa butnim mišićem, zbog čega nije otputovao u Bergamo na utakmicu Intera i Atalante.

Levi bek "nerazura" nije bio deo ekipe zbog povrede i nije sigurno da li će biti spreman za duel sa Škotima koji je na programu za četiri dana.

Kolarov će, dodaje se, doputovati u Srbiju na okupljanje "orlova" u ponedeljak, iako se iz kluba nadaju da će ostati u Italiji kako bi se što pre oporavio. Lekarski tim reprezentacije će učiniti sve da ga osposobi za duel, ali će neposredno pred njegov početak biti odlučeno da li će se naći u protokolu.

Srbija dočekuje Škotsku 12. novembra na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45, a Tumbaković će voditi svoje izabranike, uprkos suspenziji koju mu je izrekla Uefa.

Selektor će moći da računa na Dušana Tadića, koji je dobio negativan nalaz posle zabune sa testovima na koronavirus, dok osim Veljkovića, čiji je klub Verder Bremen iskoristio "korona pravilo", ni Đuričića neće biti u okršaju sa Škotima.

Tri dana posle tog meča, srpski igrači nastavljaju sa susretima u Ligi B nacija, rival je Mađarska u Budimpešti.

Poslednjim duelom "orlovi" zatvaraju ovogodišnje učešće u Ligi B nacija, utakmica sa Rusijom na programu je u Beogradu 18. novembra.

RTS

Komentari