SRBIJA BEZ DVA STARTERA NA PORTUGAL, PIKSI U PROBLEMU! Muče ih povrede, hoće li se oporaviti do meča odluke?!

    foto: Fotoilustracija/FSS
    Podeli
  • SRBIJA BEZ DVA STARTERA NA PORTUGAL, PIKSI U PROBLEMU! Muče ih povrede, hoće li se oporaviti do meča odluke?!

Piksi je saopštio impresivan spisak igrača za meč sa Portugalijom, izgleda da dvojica asova neće moći da pomognu ostatku "orlova" u Lisabonu.

I to dvojica koji su bili starteri na poslednjem odigranom meču Srbie u kvalifikacijama, pobedi nad Azerbejdžanom.

Najpre, Filip Kostić je povredio Ahilovu tetivu i nije u mogućnosti da pomogne saigračima iz Ajntrahta, kako na međunarodnoj tako (nije igrao protiv Olimpijakosa) i na na domaćoj sceni, u Bundesligi.

Sa druge strane, Darko Lazović ima problem sa butnim mišićem, i nije se našao u timu Verone za nedeljni prvenstveni okršaj sa Napolijem u gostima.

A upravo su Kostić i Lazović bili dva krila naše reprezentacije na poslednjem kvalifikacionom meču, pa će na selektoru Stojkoviću biti da odluči ko će ih zameniti protiv šampiona Evrope, u "meču generacije", kako mnogi nazivaju predstojeći susret Portugalija - Srbija.

Podsetimo, UEFA je nedavno objavila da je u dogovoru sa Portugalcima odlučeno da se pomenuta utakmica odigra na stadionu "La luž", koji je fudbalska kuća Benfike, u kojoj su poslednjih godina "orlovi" bili česti gosti.

Navijačima Srbije će za ovaj duel biti dostupno oko 3.000 ulaznica, a poznato je i ko će imati prednost pri naručivanju karata.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića dočekuju 14. novembar i taj poslednji meč sa 17 bodova, dok Kristijano Ronaldo i saigrači imaju jedan bod manje, ali i meč manje.

Tri dana pre utakmice sa "orlovima", šampioni kontinenta (koji su u svom poslednjem nastupu dobili Luksemburg sa 5:0) će gostovati Republici Irskoj, pa će potom sa Srbijom odlučivati ko će direktno na Mundijal, a ko u baraž.

Na Svetsko prvenstvo čiji je domaćin Katar 2022. godine direktno ide pobednik svake evropske kvalifikacione grupe, dok će deset drugoplasiranih timova, uz dva iz Lige nacija, igrati baraž. On će se odvijati kroz "tri staze", u kojoj će po četiri učesnika, uz polufinale i finale, odlučivati ko će na Mundijal.

Novosti.rs

Komentari