STANKOVIĆ JASAN, ZVEZDA IGRA MEČ KOJI TREBA DA OKRENE PRVENSTVO! Partizan je moćan, igra vrhunski, ali...

    foto: FK CZ/Fotoilustracija
    Podeli
  • STANKOVIĆ JASAN, ZVEZDA IGRA MEČ KOJI TREBA DA OKRENE PRVENSTVO! Partizan je moćan, igra vrhunski, ali...

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je pred predstojeći 166. "večiti derbi".

Pred velikim brojem novinara u Medija centru stadiona "Rajko Mitić", Stanković je rekao da je meč protiv Partizana verovatno i najvažnija utakmica otkad je na klupi Zvezde – nešto više od dve godine.

Svestan je da njegov tim mora da pobedi zbog pet bodova zaostatka i iz toga je naredio juriš.

"Bilo je dosta mečeva 'ili ili', ako se ne uđe u Ligu šampiona pa bude 'kraj'. Možda je ovo utakmica koja ima najveću težinu, a zar mislite da samo mi imamo težinu? Ja ne mislim", rekao je Stanković.

Neće moći da računa na sve izuzev Petra Stanića i duže odsustnog Veljka Nikolića.

Pet bodova minusa nije očekivao, aludirao je Stanković na mišljenje pre početka sezone.

"Nisam očekivao da će biti plus pet, razlika nije realna. Partizan igra čvrsto, takmičarski, gledaćemo da odgovorimo na isti način. Kompaktni su, svih 90 minutamuče protivnika blokom, pa onda brzom tranzicijom. Znamo kakva će utakmica biti. Da, jurimo razliku, ali nije smak sveta što je tako".

Partizan je u četvrtak odigrao evropski meč sa praškom Spartom, što bi moglo da ima uticaj na energiju.

"Ne ozbiljnu utakmicu, ali da su pretčali kilometre više od nas to da. Znam kako je kada se igra Evropa, ali pred derbi nema umora".

Stanković ne krije da postoji veliki pritisak u do sada najbitnijem meču sezone za Zvezdu.

"Derbi je svetinja srpskog fudbala i da je ovaj specifičan, za ceo klub. Mi smo spremni za utakmicu koja može da okrene šampionat i da se vratimo u igru. Pričamo od priprema svakog dana o derbiju. Detalji uvek odlujuču. Ivanić je dobio. Niko ne želi da izgubi derbi, nekad jesu ružni za gledanje zbog svega toga. Idemo na pobedu. Voleo bih da igram ružno i da pobedimo".

Rekao je da je Srđan Jovanović najbolji srpski sudija, "za klasu iznad svih", podsetivši i da deli pravdu u Ligi šampiona.

Stanković se kratko osvrnuo i na reči bivšeg trenera Crvene zvezde Miodraga Grofa Božovića komentarišući ljude iz Partizana.

"Svako se bori kako može. Nisam pročitao tako da ne mogu da komentarišem. Svako koristi sva moguća sredstva kako bi došao do cilja", zaključio je Stanković.

Utakmica između fudbalera Crvene zvezde i Partizana zakazana je za nedelju sa početkom u 18.00 na stadionu "Rajko Mitić".

B92.net

Komentari